Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, PTT Nizip ve İslahiye sorunlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na sordu.

Aliağa IŞIKSAN Gemi Söküm Tesisinde zehirlenme: 1 işçi yaşamını yitirdi Aliağa IŞIKSAN Gemi Söküm Tesisinde zehirlenme: 1 işçi yaşamını yitirdi

KESK’e bağlı Haber-Sen’in, PTT Nizip ve İslahiye şubelerinin sorunlarını PTT yönetici kadrolarına da bildirerek bir basın toplantısı ile duyurduğunu belirten Sevda Karaca, soru önergesinde Haber-Sen’in şu tespitlerine yer verdi;

- “Nizip PTT Müdürlüğünde posta dağıtımın yapıldığı mekanın fiziksel koşulları oldukça kötüdür. Güneş dahi almayan bir dükkan içinde, dağıtım yapılan mekanın içinde üstü açık ilkel bir tuvaletin çevresinde emekçiler çalışmak zorundadır.

-Depremden kaynaklı çatlaklar olan yapıda hiçbir onarım yapılmamıştır, üst tavan döküntü bir şekilde durmaktadır.

-Nizip PTT Müdürlüğüne ait iş yerinde hakkında “oturulamaz” raporu olan yapıda müdür ve veznedar çalıştırılmaktadır. Aynı zamanda yakında hizmet veren gişelerdeki personeller de buradaki tuvaleti kullanmaktadırlar.

-İslahiye PTT Müdürlüğü yetersiz personelle, günü birlik iş yoğunluğuna göre görevlendirme usulüyle çalışmaktadır. Depremden kaynaklı adres sorunları nedeniyle çalışma koşulları ağırlaşmıştır.

-İslahiye Posta Dağıtımda usulsüz bir şekilde sürekli sayı dayatması ve ceza verme yöntemi uygulanmakta, dağıtıcılara ceza verilmekte, bası ve mobbing uygulanmaktadır.

-Başmüdür, mensubu olduğu Birlik Haber-Sen’in taraftarlığını yaparak, kadro atamalarını sendika bilgisine göre gerçekleştirerek suç işlemektedir.”

Uraloğlu; 3 Şubat 2024 tarihinde hizmet veren binaların onarımı için çalışmalar yapıldığını, depremin yarattığı hasarın giderilmesi için 68 Milyar TL ödenek ayrıldığını açıklamıştı.  Bakan Uraloğlu’na açıklamasını hatırlatan EMEP Milletvekili Sevda Karaca, aşağıdaki sorulara cevap istedi:

-Hakkında “oturulamaz” şeklinde risk raporu düzenlenen, çalışma biriminin içinde üstü açık şekilde tuvaleti olan, duvarları çatlak ve tavanı çökmüş bir yapıda, hem can güvenliği hem de halk sağlığı açısından kabul edilemez koşullarda emekçilerin çalıştırılmasının açıklaması nedir? Hangi gerekçeyle bu binanın onarımı ya da yeni bir binanın kullanılması sağlanmamaktadır?

-Deprem dolayısıyla çalışma koşulları ağırlaşan PTT personelinin iş yükünün hafifletilmesi yönünde önlemler alınmazken, sayı baskısı ve ceza tehdidi altında çalıştırılmasının amacı nedir? Bu koşulların düzeltilmesi için ne tür adımlar atılacaktır?

-Emekçiler arasında sendika ve görüş ayrılığına göre ayrımcılık yapan Başmüdür ve diğer yönetici kadrolar için bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa sonucu nedir?

-PTT ile ilgili sorunlara ilişkin Bakanlığınıza yaptığımız yazılı soru önergesi başvurularının hiçbirine neden cevap verilmemiştir?

HABER MERKEZİ

Editör: Selda Manduz