Saray'dan HÜDAPAR'a 4. madde yanıtı Saray'dan HÜDAPAR'a 4. madde yanıtı

Sedat Peker, 1 Aralık 1971 tarihinde Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adapazarı'nda tamamladı. Lise eğitimini ise Sakarya Lisesi'nde tamamladı. Liseden sonra üniversite eğitimi almak istemedi ve iş hayatına atıldı.

HAYATI

Sedat Peker, iş hayatına atıldıktan sonra kısa sürede başarılı oldu ve zengin bir iş adamı oldu. Ancak, bu dönemde yasa dışı işlerle de ilgilendiği iddia edildi. 1990'lı yıllarda organize suç örgütü kurmak, tehdit, şantaj, adam yaralama gibi suçlardan hakkında dava açıldı. Peker, bu suçlardan dolayı defalarca gözaltına alındı ve tutuklandı.

TUTUKLANMASI

Sedat Peker, 1998 yılında organize suç örgütü kurmak suçundan tutuklandı ve 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Peker, bu cezayı tamamladıktan sonra 2014 yılında tahliye oldu.

HAKKINDAKİ İDDİALAR

Sedat Peker hakkında, organize suç örgütü kurmak, tehdit, şantaj, adam yaralama, uyuşturucu ticareti, kaçakçılık gibi çeşitli suçlardan iddialar bulunuyor. Peker, bu suçlamaları hep reddetti.

SOYLU İLE GERİLİMİ

Sedat Peker, 2021 yılında YouTube üzerinden yayınladığı videolarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik ağır suçlamalarda bulundu. Peker, Soylu'nun kendisini tehdit ettiğini, kendisine ve ailesine zarar verdiğini iddia etti. Soylu ise bu suçlamaları reddetti.

Editör: Selda Manduz