Sanatçı Mehmet Güleryüz, 86 yaşında Paris'te hayatını kaybetti.

Bir süredir Paris'te kanser tedavisi gören sanatçı Mehmet Güleryüz 86 yaşında hayatını kaybetti. Resim sanatına yaptığı katkılarla tanınan sanatçı, özellikle figüratif çalışmaları ve güçlü çizgileri ile biliniyordu.

Loft Art, figüratif çalışmaları ve güçlü çizgileriyle bilinen sanatçının vefatını, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla duyurdu.

'ANISI VE SANATI İLHAM VERMEYE DEVAM EDECEK'

Paylaşımda, "Türk sanatının önde gelen isimlerinden Mehmet Güleryüz'ün vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Eserleriyle sanat dünyasına kalıcı izler bırakan değerli sanatçımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına baş sağlığı diliyoruz. Mehmet Güleryüz'ün anısı ve sanatı bizlere her zaman ilham vermeye devam edecek." ifadelerine yer verildi.

Mehmet Güleryüz'ün sanatı, toplumsal eleştirileri ve bireysel özgürlük teması üzerine yoğunlaşıyordu. Eserlerinde sıklıkla insan figürlerini ve yüz ifadelerini dramatik bir şekilde işleyerek, izleyicilerine derin duygusal deneyimler sundu.

Güleryüz, sanat yaşamı boyunca birçok önemli sergiye imza attı ve eserleri uluslararası alanda da büyük ilgi gördü.

Gibi dizisi 6. sezon ne zaman yayımlanacak? Gibi dizisi 6. sezon ne zaman yayımlanacak?

Sanatçının oğlu Kerimcan Güleryüz'ün sanat yönetmenliğinde hazırlanan ve geçen yıl Loft Art'ta sergilenen, "Mehmet Güleryüz 2013-2023" adlı sergi, ünlü ressamın son sergisi oldu.

Kaynak: Duvar

Editör: Selda Manduz