Kemal Okuyan: CHP ve Kürt hareketi ile kopamayan Türkiye solu ile ilişkimizi kesiyoruz Kemal Okuyan: CHP ve Kürt hareketi ile kopamayan Türkiye solu ile ilişkimizi kesiyoruz

TBMM Genel Kurulu'nda, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in, kürsüde konuşma yaparken fenalaşması ve hastaneye kaldırılmasının ardından bütçe görüşmelerine ara verildi. Bitmez, kaldırıldığı hastanede anjiyo sonrası yoğun bakıma alındı.

Hasan Bitmez, Meclis, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve yüksek yargı kurumlarının 2024 yılı bütçelerinin görüşmelerinde partisi adına söz aldı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve hükümetin dış politikasını eleştirdi.

Gerçekçi bir adım atılması çağrısı yapan Bitmez, "Konuşmamı bitiriyorum ama Sezai Karakoç'un size atfen yazdığı satırlarla bitiriyorum: Onlar sanıyorlar ki biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsanız vicdan azabından kurtulamayacaksınız. Vicdan azabından kurtulsanız tarihin azabından kurtulamayacaksınız. Tarihin azabından kurtulsanız Allah'ın gazabından kurtulamayacaksınız" dedi.

22 dakika süren konuşmasında AKP sıralarından tepkilerle karşılaşan ve bu sözlerle konuşmasını tamamlayan Bitmez, Genel Kurul'a yönelik "Hepinizi saygıyla selamlıyorum" ifadesini kullandıktan hemen sonra yere yığıldı. Bitmez, bu sırada kafasını, kürsünün arkasında bulunan mermer basamağa çarptı.

250950

VEKİLLER KALP MASAJI YAPTI

Milletvekilleri, Bitmez'e müdahale etmek için kürsüye doğru koştu. Doktor milletvekillerinden İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Bitmez'e kalp masajı uyguladı. Bu sırada diğer doktor milletvekilleri de Bitmez'in yanına geldi. Bitmez'e uygulanan kalp masajı yaklaşık 10 dakika sürdü.

ANJİYO SONRASI YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bitmez, daha sonra Genel Kurul Salonu'na getirilen sedye ile ambulansa taşındı. Bitmez'e sedye üzerinde kalp masajı yapılmaya devam edildi. Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya da Bitmez'in refakatçisi olarak hastaneye gitti. Hasan Bitmez'in şeker ve kalp rahatsızlığı olduğu belirtildi. Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan Bitmez'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada "Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, anjiyo sonrası kalp akciğer pompasına alınarak yoğun bakıma alındı" dedi.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNE ARA VERİLDİ, VEKİLLER HASTANEYE GİTTİ

Bu arada Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Genel Kurulda bütçe görüşmelerine ara verdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ve çok sayıda milletvekili de Bitmez’in durumunu öğrenmek üzere hastaneye gitti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da sosyal medyadan Bitmez'e geçmiş olsun dileklerini iletti, "Bitmez’e acil şifalar diliyor, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum" dedi.

Editör: Selda Manduz