Rusya'ya kayıtlı bir küçük uçak, Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan vilayetinin üzerinde düştü. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı'ndan (Rosaviatsia) yapılan açıklamaya göre, şu an için uçakta altı kişinin bulunduğu düşünülüyor.

'HAVA AMBULANSIYDI'

Rus yetkililer, ilk belirlemelere göre bu kişinin dördünün mürettebat, ikisinin yolcu olduğunu duyurdu. Uçağın düştüğü sırada charter ambulans uçuşu yapmakta olduğu da belirtildi.

Beyrut'ta siber saldırı: İran'ın Lübnan Büyükelçisi dahil 1000'den fazla yaralı Beyrut'ta siber saldırı: İran'ın Lübnan Büyükelçisi dahil 1000'den fazla yaralı

UÇAĞIN SAHİBİ KİM?

Açıklamada, Fransız yapımı Dassault Falcon 10 tipi jetin, Özbekistan rotası üzerinden Hindistan'dan Moskova'ya giderken dün gece Afganistan üzerinde radardan kaybolduğu bilgisi verildi. Rosaviatsia, 1978 yapımı uçağın sahibinin, Athletic Group LLC şirketi ile ismi açıklanmayan bir şahıs olduğunu da açıkladı.

Enkazı arama çalışmalarının sürdüğü, Rusya'nın Afgan ve Tacik yetkililerle temas halinde olduğu da aktarıldı.

HİNDİSTAN: BİZE AİT DEĞİL

Hindistan Sivil Havacılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, sosyal medyada yayılan iddiaların aksine uçağın kendilerine ait olmadığı belirtildi.

Afganistan polisi dün gece, ülkenin kuzeyindeki Badakhshan vilayetinin dağlık bir bölgesinde bir uçağın düştüğü yönünde ihbar almıştı.

Editör: Selda Manduz