Sinema TV

RTÜK'ün kritik toplantısı yarın: Gündem maddesi 'Kızıl Goncalar'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) hakkında inceleme başlattığı Kızıl Goncalar dizisi yarın gerçekleşecek kritik RTÜK toplantısında ana gündem maddelerinden biri oldu.

Abone Ol

İktidara yakın medya kuruluşları ve bazı sosyal medya hesapları tarafından hedef gösterilmesinin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) hakkında inceleme başlattığı Kızıl Goncalar dizisi, kurulun yarınki kritik toplantısında Futbol Yayınları ve Haber Programları ile birlikte gündeme gelen başlıklar arasında yer alacak.

Dizi tarikatlar tarafından İslam düşmanlığı yapmakla suçlanmış ve yayınlanmaya devam etmemesi için baskı görmüştü.

Hedefe oturtulmasının ardından Şişli'de afişine yapılan saldırıyla da gündeme gelen dizi, çekimlerin gerçekleştiği sette de güvenlik önlemlerini artırmıştı.

Bir Başkadır, Kızılcık Şerbeti, Ömer dizilerinin seyirci tarafından gördüğü ilginin ardından Türkiye'de siyasal ve kültürel kutuplaşmaları odağına alan dizilerin sayısında artış oldu. Son olarak FOX TV'de yayınlanan Kızıl Goncalar dizisi, Atatürkçü bir karakter olan Levent ile islami bir tarikata mensup Meryem karakterinin kesişen hayatlarını konu alıyor.