RTÜK bugün gerçekleştirdiği kritik Üst Kurul toplantısında, uzun süredir tarikatler ve iktidara yakın medya kuruluşları tarafından hedef gösterilen Gold Yapım imzalı Kızıl Goncalar dizisine de pek çok tv kanalı ile birlikte ağır cezalar verdi.

Toplantı sonrası çıkan cezaları ve cezaların gerekçelerini paylaşan RTÜK üyesi İlhan Taşçı, "RTÜK tarikat ve cemaatlere boyun eğdi!" notuyla yaptığı paylaşımında, Kızıl Goncalar dizisine “toplumun milli ve manevi değerlerine” aykırılıktan % 3 idari paracezası, iki kez de program durdurma cezası verdiğini duyurdu.

Taşçının paylaşımı şöyle:

Kızıl Goncalar dizisi, Atatürkçü bir karakter olan Levent ile islami bir tarikata mensup Meryem karakterinin kesişen hayatlarını konu alıyor.

MUHALİF TELEVİZYON KANALLARINA CEZA YAĞDI

Fox Tv'de ekranlara gelen Kızıl Goncalar dizisinin yanı sıra Halk TV, Sözcü TV, Tele1, KRT'ye ve TGRT'ye de cezalar yağdı.

Kanallara verilen cezalar ve açıklanan gerekçeler şöyle:

Halk TV’ye “terör eylemini, faillerini ve mağdurlarını terörün amaçlarına hizmet edecek sonuçlar doğuracak şekilde” sunulduğu iddiasıyla %3 idari para cezası; yine aynı kanalda LGBT+konusundaki değerlendirmeler nedeniyle % 3 idari para cezası verildi.

SZC televizyonu, TÜİK çalışanının işsizliği az göstermelerinin karşılığında prim, terfi aldıklarına ilişkin sözlerinin aktarılması nedeniyle “tarafsızlık” ihlali savıyla % 3 idari para cezası aldı.

Serenay Sarıkaya: Cesur bir oyuncu olduğumu düşünüyorum Serenay Sarıkaya: Cesur bir oyuncu olduğumu düşünüyorum

Tele1’e “kişileri küçük düşürmekten” % 3; aynı kanala kara para aklama yöntemlerinin tartışıldığı program nedeniyle % 3, kanalda Yılmaz Güney’in tartışıldığı programa da “suçluyu övmekten” %3 idari para cezasına karar verdi.

KRT’de Zafer Arapkirli’nin Çalışma Bakanı Işıkhan’ı “aşırı yoksulluk yok” sözleri Sağlık Bakanı Koca’yı da yurtdışına giden doktorlar için “para” için gittiklerine dönük el işaretini eleştirmesinden dolayı “küçük düşürmekten” kanala % 3 idari para cezası verildi.

TGRT’ye haber bülteninde Starbucks bardağının görünmesi nedeniyle “gizli ticari iletişim”den %3 idari para cezası verildi.

Editör: Selda Manduz