Özel, "AKP ve onu yöneten kötücül akıl şunu bilsin ki Özgür Özel'in, CHP'nin geriye atacak bir tek adımı yoktur. En hassas yerlerden en alçakça saldırılarda bulunsanız da bir santim eğilmeyiz, bir kelime eksik konuşmayız, bir adım geri atmayız. Biliriz ki biz bir santim eğilirsek siz bu millete diz çöktürürsünüz, buna izin vermeyeceğiz" dedi.

"BİR PROVOKASYON OLACAĞI DEFALARCA SÖYLENDİ"

2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ölümünün 50'nci yılı nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen anma törenine katılan Özel, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Özel, "CHP'nin teröre karşı duruşu ortaktır ancak iktidar partisi bu konuda yapmış olduğu dezenformasyonu provokasyona çevirmiştir" dedi.

Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı

Özel, "Dün sabah erken saatlerden itibaren hem koruma ekibimize hem Manisa'da partimize, hatta civar illerden Adalet ve Kalkınma Partisine geçmişte çok yakın olmuş isimlerden, bir provokasyon olacağı, bir saldırı olacağı, hatta bu cenazeye katılmamı yeniden değerlendirmem defalarca söylendi. Dün gün boyunca şehit cenazemize katılacağımı, şehidimize sahip çıkacağımızı ifade ettim ve bu provokasyonların amacının ne olduğunu bildiğimi söyledim" ifadelerini kullandı.

"Dün cenazeye katıldığımız andan itibaren o organize meseleyi hep birlikte takip ettik" diyen Özel, şöyle devam etti: "Şimdi bugün tek tek isim isim tespit ediliyor hepsi. Manisa'da olanların parti aidiyeti çok açık ortada ama civar illerden getirilenlerde de aynı kümelenme belli. Milletimiz, Manisalıların, şehit cenazesine kendi isteğiyle gelmiş kişilerin olmadığını biliyor."

"AİLESİ DE TEPKİ GÖSTERDİ"

"Şehit ailesi dün cenaze sırasında da gelip bu sloganları attıranlara tepki gösterdi" hatırlatmasında bulunan konuşan Özel, şunları söyledi:

"Dün uçağa binmeden önce şehit ailesi taziye evinden arayarak, uçaktan indikten sonra bir kez daha arayarak yaşananlardan üzüntü duyduklarını, şehidin bizimle olan yakınlığını bildiklerini, dün orada yaşananların, saygısızlığın şehitlerine yapıldığını ve Enis'in hatırasına saygısızlık olduğunu defaten söylediler. Hatta aile hiçbir günahları olmamasına rağmen aile büyükleri kanadıyla özür dilemeye kalktı. Bizim böyle bir şeyi kabul edemeyeceğimizi, esas şehide yeterli saygının gösterilememesi noktasında büyün yaşananlardan dolayı biz üzüntülerimizi ve özürlerimizi ilettik."

"İSTEDİKLERİ KADAR PROVOKASYON YAPSINLAR, CHP DOĞRU BİLDİĞİNİ YAPACAK"

"Milletimiz her şeyi biliyor" diyen Özel, "Bundan sonra da istedikleri kadar provokasyon yapsınlar, istedikleri kadar bu tip tertipler içine girsinler, CHP doğru bildiğini yapacak" ifadelerini kullandı.

"BİR SANTİM EĞİLMEYİZ, BİR KELİME EKSİK KONUŞMAYIZ, BİR ADIM GERİ ATMAYIZ"

Özel son olarak şunları kaydetti:

"Bugün bir kez daha söylüyoruz; ne zaman Meclise gelip Milli Savunma Bakanı gerekli bilgilendirmeleri yapacak? Diyoruz ki Pençe-Kilit operasyonu ile ilgili geçmişte önemli görevlerde bulunmuş askeri kişiler önemli hataları ifade ediyorlar. Operasyonun hedefinin ne olduğunu sorguluyoruz? Bu hedefe ulaşılıp ulaşılmadığını söylesinler. Ulaşıldıysa niçin oradayız? Ulaşılmadıysa hata kimde? Askerlerimiz lojistik imkansızlıklara dikkat çekiyor. Bazen yemeğe erişemedikleri, bazen lojistik sağlamadığı için hayatlarının tehlikeye girdiği ortaya çıkıyor. Bunlarının hepsinin konuşulması gerekirken, bir günde 6, bir günde 6 şehit gelirken hiçbir şey olmamış gibi sorunu bir A4'e imza atarak çözülmüş gibi göstermek milleti kandırmaktır. Esas vatana ihanet budur. Oradaki askerlerimizin hayatlarını korumak bizim sorumluluğumuz gereğidir. AKP ve onu yöneten kötücül akıl şunu bilsin ki Özgür Özel'in, CHP'nin geriye atacak bir tek adımı yoktur. En hassas yerlerden en alçakça saldırılarda bulunsanız da bir santim eğilmeyiz, bir kelime eksik konuşmayız, bir adım geri atmayız. Biliriz ki biz bir santim eğilirsek siz bu millete diz çöktürürsünüz, buna izin vermeyeceğiz."

Editör: Selda Manduz