Erdoğan, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirmesinin Vahit Karaarslan'a verilmesini onayladı Erdoğan, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirmesinin Vahit Karaarslan'a verilmesini onayladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Özgür Özel, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel' bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, asgari ücrette ara zam olmayacağı yönündeki açıklaması soruldu.

30 Haziran'da yapacakları emek mitingini hatırlatan Özel şöyle konuştu:

Özel “Bugün asgari ücrete zam yapmayacaklarını açıkladılar. Asgari ücrete zam yapmayacak bir iktidarla bu alanda yapılacak bir müzakere kalmadıysa yapılacak iş mücadeledir. 30 Haziran günü Kocaeli'nde yapılacak olan Büyük Emek Mitingi'nde biz iktidara asgari ücrete zam yapmama noktasındaki tavrına cevabını vermek üzere sokaklarda olacağız. Bizim MHP'den bir farkımız şu; biz sandıkta 'muhalefet edeceğiz' diye oy toplayıp, araya bir daha sandık girmeden 180 derece taraf değiştirecek bir anlayış bizde yok. Biz milletten kavga etmek için yetki almadık. Bizim siyasetimiz en dirençli ve etkili siyasettir” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A 'YUMUŞAMA CEVABI: EL SIKIŞMAK İÇİN İKİ EL GEREKİR

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdroğan'ın bugünkü grup toplantısında yaptığı "Çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır" açıklamasına da cevap verdi. Partisinin yerel seçim zaferini hatırlatan Özel şöyle konuştu:

"Normal bir açıklama olmamış. Bir el sıkışmak için tek el yetmez, iki el gerekir. 31 Mart akşamı CHP, birinci parti olduğunda ilk açıklamamızda kibre kapılmayacağımızı söyledik. Ve Erdoğan ile görüştük, yıllar sonra el sıkışma imkanı oldu. Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir. Muhalefet muhalefet olmaktan çıktıktan sonra demokrasi demokrasi olmaktan çıkar"

Editör: Selda Manduz