CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kırkpınar güreşlerini izlemek ve ödül törenine katılmak için Edirne'ye geldi.

"Önümüzdeki günlerde Edirne'de parti yönetiminde bir tasarrufta bulunacağız. O günden itibaren Edirne'de hep beraber hem kıymetli genç başkanımıza hem partimize sahip çıkacağız" diyen Özel, önlerindeki sürecin herhangi bir süreç olmadığını ifade etti.

"İnsanların yüzde 65 nüfusunun CHP'li belediyelere oy vermesi boşuna değil" ifadesini kullanan Özel, sözlerine şöyle devam etti:

'UFAK TEFEK MESELELERE TAKILMAYACAĞIZ'

"Ekonominin yüzde 80'inini bize teslim etmeleri boşuna değil. Yeni değişim sürecine, genç adaylara, kadın adaylara, tecrübeyle gençliğin birleşmesine, iktidar umudumuza, heyecanımıza ortak oldular. Bu duyguyu mutlaka koruyacağız. Yukarıya doğru gidiş başladı. Hep ileriye gideceğiz. Onun için ufak tefek meselelere takılmayacağız. Kusur varsa örteceğiz. Tartışmaları bitireceğiz. Bundan sonra her şey çok güzel olacak, yoluna girecek.

'BİZ YİNE SIFIR ATACAĞIZ'

Bugün 17 bin lira olan asgari ücret, verildiği günkü 13 bin liraya denk geliyor. Yıl sonuna doğru 9 bin liraya düşecek. Bu olmaz, dedik ve itiraz ettik. Buradan tekrar ediyoruz. Ya asgari ücrete zammı verecekler ya da biz söke söke alacağız. Zamları yaparsanız sorunlar bitmez ama hiç olmazsa birazcık geçim olur. Ama geçim olmazsa hiç merak etmeyin yakında seçim olur. Ümit ediyoruz, ilk seçimden sonra, CHP iktidar olduktan sonra biz yine sıfır atacağız. Ama birileri gibi hem maaşlardan, hem fiyatlar ve etiketlerden altı sıfır atmayacağız. Bir tane sıfır atacağız. Maaşlardan sıfır atmadan etiketlerden, maaşlardan sıfır atmadan giderlerden sıfır atacağız. 5 kat fazla milli gelir, 10 yılın sonunda 10 kat fazla satın alma gücü."

'ŞANGAY'DA MİLLİ GELİR 4 BİN 500, AB'DE 45 BİN DOLAR'

İktidarın Avrupa Birliği hedefinin kalmadığını da söyleyen Özel, şöyle konuştu:

"Avrupa Birliği hedefleri kalmadıkları, dün Şangay İşbirliği Örgütü'nü hedef gösterdiklerini hatırlayalım. O gösterilen hedefte maalesef, hem Dışişleri Bakanı, hem Sayın Cumhurbaşkanının ifade ettiği hedefte ortalama milli gelir 4 bin 500 dolar. Oysa Avrupa Birliği hedefinde ortalama milli gelir yeni üyelerin düşürmesine rağmen 45 bin dolar. Avrupa Birliği'nin gerçek ortalama milli geliri 55 bin dolar. Birbirinin arasında 10-12 kat milli gelir farkı olan iki yapıdan bahsediyoruz.

Biz elbette Asya ve Avrasya'yı da Çin, İran, Rusya'yı da önemsiyoruz. Ama 75 yıl önce kurucusu olduğumuz Avrupa Konseyi'ne ve 60 yıl önce İsmet Paşa'nın zamanında başvuru yaptığımız Avrupa Birliği hedefini yeniden sahipleniyoruz.

AKP yöneticileri: Oylar tahminimizden daha erken geri dönmeye başladı AKP yöneticileri: Oylar tahminimizden daha erken geri dönmeye başladı

'Yöneticiler zengin olsun, saraylarda otursun, en pahalı limuzinlere binsin, uçan saraylarla uçsun' diyenler, Şangay İşbirliği Örgütü'ne doğru gidebilirler. Ama orada halk fakir. 4 bin 500 dolar. 'Yöneticiler mütevazı ama halk zengin olsun' diyenler Avrupa Birliği hedefinin peşinde yürüyebilirler. Orada tam 10 kat zengin halklar var. Gelişmiş bir demokrasi var. Bu yürüyüşümüz devam edecek.”

Editör: Selda Manduz