Politika

Özel'i karşılamamıştı: Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun görev yeri değiştirildi

Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun görev yeri değiştirilerek, eski bakan Egemen Bağış'ın büyükelçisi olduğu Prag'a atandı.

Abone Ol

Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı olan ve 2022'den beri Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi olan Feyzioğlu'nun yerine, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim getirildi. Serim, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Maksut Serim’in oğlu.

Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Türkiye'nin dış temsilciliklerinde büyükelçilik yapacak isimlere görevlerini tebliğ etti. Buna göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim'in Lefkoşa Büyükelçisi; Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi.

Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini 2022 yılından bu yana yürüten Serim, Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve Halkbank Yönetim Kurulu üyesi Maksut Serim’in oğlu.

Feyzioğlu, son olarak Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl töreninde CHP lideri Özgür Özel'i karşılamamasıyla gündeme gelmişti.

DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI, AİLE ŞİRKETİNİN YATIRIM YAPTIĞI KKTC'YE BÜYÜKELÇİ OLDU

Feyzioğlu'nun yerine, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim getirildi. Serim, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Maksut Serim’in oğlu. Girne Amerikan Üniversitesi’nden 2008 yılında mezun olan Serim'in babası Maksut Serim’in KKTC’de kurduğu Serim Company adlı şirketin ciddi yatırımları bulunuyor..

Kıbrıs Cumhuriyeti’nde daha çok inşaat alanında faaliyet gösteren şirketin yönetim kurulu başkanlığını ise kardeşi Halil İbrahim Serim yapıyor.