ORC Araştırma şirketi, "Bir sonraki genel seçimlerde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı kim olmalı" anketinin sonuçlarını yayınladı.

Kurultay gündemiyle birlikte CHP ve CHP'nin olası CB Adaylığı konusu yeniden başlıca gündem maddeleri arasına girmiştir. "Toplumdaki CHP Algısı" araştırmamızda önceki araştırmalardan farklı çıkan tek sonuç, Özgür Özel'in İmamoğlu ve Yavaş'ın popülaritesini yakalamış olmasıdır.

Özgür Özel CHP'li Seçmenlerde 1. Sırada, Cumhur İttifakı seçmenlerinde 2. sırada Yavaş Cumhur İttifakı seçmenlerinde 1. iken, CHP'li seçmenlerde 3. sırayı alıyor. Yavaş İyi Parti ve Zafer Partisi gibi partilerden, İmamoğlu ise DEM ve TİP tabanından daha yüksek destek buluyor.

1723201289424 G Uh 577 Wuae Cm Wn

Aday isimlerini belirterek tek tek sorduğumuzda ise Yavaş, İmamoğlu ve Özgür Özel'in hata payı sınırlarımızın içinde bir oranla, birbirlerine çok yakın oylar aldıkları görülmektedir. Önceki aylara göre Özgür Özel bu tabloda oylarını artırmıştır.

Erdoğan'dan 'Narin cinayeti' çıkışı: Siyasi hesaba müsaade etmeyeceğiz Erdoğan'dan 'Narin cinayeti' çıkışı: Siyasi hesaba müsaade etmeyeceğiz

Muhalefetin en çok konuşulan CB Adayı İmamoğlu'nun, görülmekte olan ve siyasi yasak ihtimali barındıran davasından ötürü, olası bir siyasi yasağın diğer isimlerin oy oranını düşürmeyeceği, aksine bir miktar artıracağı ve rakibin bir fayda edinemeyeceği sonucuna ulaşılmıştır.

1723201309351 G Ui Be Vkwua Ays 4 R

Özgür Özel CHP'li seçmenlerde %58 oranında görev onayına sahipken, genel seçmende bu oran %51.

Özetle; Seçmen son seçimde 1. Parti olunmasını sağlayan pozisyonlanmaların (uyumun) bozulmasını istemiyor.

Editör: Selda Manduz