ODTÜ’de Emek Gençliği üyelerinin ve ODTÜ öğrencilerinin aileleri, kendisini Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden olarak tanıtan kişilerce arandı.

Arayanlar, Emek Partisi ve Emek Gençliği’nin etkinliklerinin bir kısmının yasadışı olduğunu, okul içerisinde düzenlenen ODTÜ öğrencilerinin eylemlerinin de yasadışı olduğunu, öğrencilerin bu eylemlere katılmaması gerektiği söyledi.

Emek Gençliği MYK Üyesi Bilgesu Kiper, “Üyelerimizin ve arkadaşlarımızın ailelerinin aranması hukuksuzdur, kabul edilemez. Bu hukuksuzluğun ve tehditlerin karşısında Emek Gençliği olarak taleplerimizi yükseltmeye, parasız eğitim, demokratik üniversite mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

Emniyet adıyla aranan öğrenci ailelerine, Emek Partisi’nin etkinliklerine katılmaları gerekçesiyle aradıklarını söyleyen kişiler, öğrencilerin geleceğinin tehdit altında olabileceğini söyleyerek ailelere öğrencilerin sicillerinin yanabileceği, burslarının kesilebileceği, iş bulamayabilecekleri tehdidinde bulunuldu. Gözaltı, tutuklama vb. işlemlerin parti veya gençlik örgütünün etkinliklerine, okul içerisinde ODTÜ bileşenleri tarafından düzenlenen eylemlere katıldıkları sürece yapılabileceği iddia edildi.

MEB: Fransız okullarına Türk öğrencilerin kayıtları durduruldu MEB: Fransız okullarına Türk öğrencilerin kayıtları durduruldu

"ÜNİVERSİTELİLERİN GELECEĞİ TEK ADAM POLİTİKALARIYLA TEHDİT ALTINDADIR"

Emek Gençliği MYK Üyesi Bilgesu Kiper, öğrencilerin ailelerinin aranması ve tehdit edilmesine yönelik şöyle konuştu:

“Üyelerimizin ve arkadaşlarımızın ailelerinin aranması hukuksuzdur, kabul edilemez! Üniversite öğrencileri eylem ve düşünce özgürlükleri bağlamında çeşitli eylem ve protestolara katılma, düzenleme hakkına sahiptir.  Bu hakların, kendisini Ankara Emniyet Müdürlüğü'den şeklinde tanıtan kişilerce tehdit edilmesini kabul etmiyoruz.  Üniversitelerde öğrencilere soruşturmaların açılması, polis tarafından ailelerin aranması, üniversite öğrencilerinin fiili olarak kampüslerine alınmaması üniversite gençliğinin parasız, bilimsel, demokratik üniversite mücadelesinin engellenmesi hedefiyle gerçekleştiriliyor. Emek Gençliği olarak bulunduğumuz her alanda temel taleplerimiz etrafında mücadelemizi büyütmeyi, en geniş gençlik kesimlerinin demokrasi mücadelesinde birleşmesini, eşit ve özgür gelecek saflarında örgütlenmeyi esas alıyoruz! ODTÜ'de de tek adam yönetiminin artan saldırılarının karşısında bu mücadeleyi sürdürüyoruz! Üyelerimizin ve arkadaşlarımızın ailelerinin aranması, gelecekleriyle tehdit edilmelerinin nedeni budur! Ancak üniversite gençliğinin geleceği tek adam yönetiminin politikaları nedeniyle tehdit altındadır.”

"TEHDİTLER HUKUKSUZDUR, KABUL EDİLEMEZ"

ODTÜ'de öğrencilerin temel haklarına erişemez durumdayken demokratik haklar ve talepler etrafında bir araya gelinen alanlar baskı ve saldırılarla kuşatılmaya çalışıldığını ifade eden Kiper, “Yaşam koşullarının iyileştirilmesi talepleriyle bir araya gelmek suça dönüştürülmek isteniyor! Atanmış rektörlük öğrencilere açtığı soruşturmalarla tek adam yönetiminin baskı ve saldırılarını üniversiteye taşıyor. Üniversite içerisinde sansür, topluluk etkinliklerinin yasaklanması, toplulukların kapatılmakla tehdit edilmesi, protesto veya eylemlerin soruşturmalarla baskılanması gibi antidemokratik uygulamalar gittikçe artıyor. Artan saldırılar karşısında hiçbir ODTÜ öğrencisi yalnız değildir! Tek adam yönetiminin artan saldırılarının karşısında bu mücadeleyi tüm gücümüzü seferber ederek yükselteceğiz.  Üyelerimizin ve arkadaşlarımızın ailelerinin aranması hukuksuzdur, kabul edilemez. Bu hukuksuzluğun ve tehditlerin karşısında Emek Gençliği olarak taleplerimizi yükseltmeye, parasız eğitim, demokratik üniversite mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz