İsrail'in dün 02.00 sularında İran'ın başkenti Tahran'da Hamas siyasi lideri İsmail Haniye'ye düzenlediği suikastla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

ABD'nin New York Times (NYT) gazetesi, suikastın sanıldığı gibi füzeyle değil, Haniye'nin Tahran'da kaldığı Devrim Muhafızları misafirhanesine gizlice sokulan uzaktan kumandalı sofistike bir bombayla gerçekleştirildiğini öne sürdü.

NYT, haberini ikisi İranlı, biri ABD'li olmak üzere Ortadoğu'daki 7 yetkiliden aldığı bilgilere dayandırdı.

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor, gizli' Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor, gizli'

'NÜKLEER BİLİMCİ FAHRİZADE SUİKASTI GİBİ'

Habere göre patlayıcı cihaz, yaklaşık 2 ay önce gizlice Tahran'daki İran Devrim Muhafızları binasına sokuldu.

NYT'nin bilgi aldığı Devrim Muhafızları üyesi olan İranlı yetkililer, vuruş isabetinin, 2020'de bir Mossad ekibinin üst düzey İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'yi öldürmek için kullandığı uzaktan kumandalı makineli tüfeği andırdığını söyledi.

'BİNANIN KENDİSİNDE ÇOK AZ HASAR OLMASI NEDENİYLE FÜZE DEĞİL'

Hamas siyasi lideri, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere salı günü Tahran'a gitmişti. Haberde misafirhanenin inzivalar, gizli toplantılar ve Haniye gibi "önemli misafirleri ağırlamak" için kullanıldığı belirtildi.

NYT'nin alıntı yaptığı yetkililer, Haniye ile korumasını öldüren bombanın uzaktan patlatıldığı görüşünü dile getirdi. Yetkililer, patlamanın pencereleri kırmasına ve yerleşkenin duvarının bir kısmını yıkmasına rağmen, binanın kendisinde çok az hasar olması nedeniyle bunun bir füze saldırısı olma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

Editör: Selda Manduz