Mardin'in Nusaybin ilçesi Bagok Dağı kırsalında bulunan köyde sabah saatlerinde jandarma tarafından evlere baskın düzenlendi.

Haklarında daha önce de yakalama kararı olan Abdulkerim Aslan ve kardeşi Rıdvan Aslan’ın evlerine yapılan baskında Rıdvan Aslan’ın 15 yaşındaki oğlu S. Aslan ile Abdulkerim Aslan’ın eşi Gülperi Aslan ve misafirleri Nergiz Okan gözaltına alındı. Gözaltı sırasında 15 yaşındaki S. Aslan’ın şiddete maruz kaldığı belirtildi.

DEM Parti, Narin Güran'ı Meclis'e taşıdı: Köydeki tüm doğal olmayan ölümler araştırılsın DEM Parti, Narin Güran'ı Meclis'e taşıdı: Köydeki tüm doğal olmayan ölümler araştırılsın

Gözaltı sırasında jandarmanın köylülere silah doğrultarak hakaret ettikleri belirtilirken, olay anını anlatan Hafsadi Aslan, “Biz ne yaptık ki? Çocuklarımızı öldürdüler. Bana silah doğrulttular, bize hakaretler ettiler. Evi darmadağın ettiler. Çocuklarımıza işkence uyguladılar. Bunlar dinsiz, imansız” dedi.

BU İNSANLIK MIDIR?

Köylülerden Zekiye Aslan da, “Bu insanlık işi değil. 15 yaşındaki çocuğun ağzından kanlar akana kadar işkence ettiler. Bu insanlık mıdır? Biz kendimizi onların üstüne atınca bize de vurmaya başladılar, bize küfürler etmeye başladılar. Bu devlet işi değil. Allah hakkımızı bırakmasın. Bizden ne istiyorlar” dedi.

Gözaltına alınanlardan Nergiz Okan'ın yeni cezaevinden çıktığı öğrenildi.

Editör: Selda Manduz