Dünya

Netanyahu’dan Nasrallah’a yanıt: Bizi sınamayın

Netanyahu, Lübnan Hizbullahı'nın lideri Hasan Nasrallah’a “Bizi sınamayın” diyerek yanıt verdi.

Abone Ol

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın Hamas- İsrail savaşına ilişkin açıklamasına İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’dan yanıt geldi.

Netanyahu, Lübnan Hizbullahı'nın lideri Hasan Nasrallah’a “Bizi sınamayın” diyerek yanıt verdi.

Netanyahu, "Kuzeydeki düşmanımıza söylüyorum: Bizi yanlış anlama. Bir hata sana hayal bile edemeyeceğin bir şekilde pahalıya mal olur” dedi.

Netanyahu, Hamas’ın elindeki tüm rehineler serbest bırakılana kadar, Gazze’de ateşkes yapılmayacağını açıkladı.

Hizbullah lideri Nasrallah bugün yaptığı açıklamada Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırılarla ilgili “Aksa Tufanı savaşı birden fazla cepheye yayıldı” dedi.

NASRALLAH NE DEMİŞTİ?

Nasrallah Beyrut'ta yaptığı konuşmada, İsrail'in güçsüzlüğünü ve ABD'ye sığınarak Filistin'de gerçekleştirdiği saldırılar hakkında konuştu.

"Gazze'deki insani durum eşi benzeri görülmemiş bir hal aldı" diyen Lübnan Hizbullah'ı lideri "Avrupa Birliği, Arap Ligi ve Birleşmiş Milletler gibi tüm uluslararası örgütleri Filistin'i görmezden gelmekle suçluyoruz" dedi. Nasrallah, Aksa Tufanı operasyonunun birden fazla cepheye yayıldığını belirterek, 'savaş ilanı' beklentisi hakkında da "Hizbullah savaş başlatacak diyorlar. Biz zaten 2. gün Lübnan sınırında savaşa girdik" diye konuştu.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği 'Aksa Tufanı' saldırısının birden fazla cepheye yayıldığını söyleyen Nasrallah, "Bu savaşa katılan Iraklı ve Yemenleri ellere teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.