Lübanan Hizbullah Genel Sekreteri Beyrut'ta bombalı saldırıda ölen Fuad Şükür'ün cenaze töreninde konuşma yayınladı. Konuşmasında hem Fuad Şükür hemde suikastle öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye'ye değindi. 

Hasan Nasrallah konuşmasının başında iradeyi sağlamlaştırma vurgusu yaparken suikastlerde ölen komutanların yerlerini çok hızlı dolduracaklarını söyledi.

Hasan Nasrallah, "Tahran'da lider İsmail Haniye'yi öldürebileceklerini ve İran'ın sessiz kalacağını mı sanıyorlar?" diyerek, "İsrail'in" önemli kırmızı çizgileri geçtiğini vurguladı.

Nasrallah şöyle devam etti: "Beyrut ve Tahran'da Direniş'in önde gelen liderlerini öldürdükleri ve daha önce Hudeyde'ye saldırdıkları için kutlama yapan İsrailliler... çok ağlayacaksınız çünkü hangi kırmızı çizgileri geçtiğinizi ve ne yaptığınızı fark etmiyorsunuz."dedi.

Rusya'dan Kursk'ta NATO askerleri var iddiası Rusya'dan Kursk'ta NATO askerleri var iddiası

 Nasrallah, "Destek cepheleri meselesini aşmış büyük bir savaşla karşı karşıyayız" dedi ve "Tüm cephelerde açık bir savaştayız ve yeni bir safhaya girildi" dedi. Yeni safhanın tırmanışının "İsrail işgalinin tepkilerine bağlı" olduğunu vurguladı.

Nasrallah, tarihin de gösterdiği gibi, "Liderlerin suikasta uğraması Direnişi etkilemez" diyerek, "Tecrübe, Direnişin büyüdüğünü ve güçlendiğini gösteriyor" dedi.

Direniş taraftarlarına, "Liderlerimizden birinin şehadetiyle oluşacak boşluğu en kısa zamanda doldururuz" güvencesini veren Hizbullah'ın "mükemmel bir lider nesline" sahip olduğunu vurguladı.

Liderlerin öldürülmesi "kararlılığımızı, azmimizi ve irademizi artıracak ve seçimimizin doğruluğuna sıkı sıkıya bağlı kalmamızı sağlayacaktır." dedi.

Editör: Kemal Ural