Güncel

Narin Güran soruşturmasında gözaltı süresi uzatıldı; köyün imamı serbest bırakıldı

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler için son kez olmak şartıyla gözaltı süresi 24 saat daha uzatıldı.

Abone Ol

Adalet Bakanlığı, soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin ifade işlemlerinin devam ettiğini, yarın adliyeye sevklerinin beklendiğini bildirdi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler için son kez olmak şartıyla gözaltı süresi 24 saat daha uzatıldı.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltında bulunan şüphelilerin ifade alma işlemleri devam etmektedir. Şüphelilerin yarın adliyeye sevk edilmesi beklenmektedir" denildi.

İMAM SERBEST BIRAKILDI

Narin'in annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran ve 2 ağabeyinin de aralarında bulunduğu şüphelilerin Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen özel ekiplerce yapılan çapraz sorgusu devam ederken, gözaltına alınan 23 şüpheliden 1'i jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şüphelinin mahallede görevli imam olduğu öğrenildi.