Prof. Dokgöz: Narin'in dişlerinin kendiliğinden dökülme olasılığı yok Prof. Dokgöz: Narin'in dişlerinin kendiliğinden dökülme olasılığı yok

Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde 21 Ağustos günü kaybolmasından 19 gün sonra, dere yatağında bir çuval içinde bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmada çelişkiler sürüyor.

Güran'ı dereye gömen kişinin kendisi olduğunu askeri kameraya takıldığının anlaşılması sonrası 'itiraf' eden Nevzat Bahtiyar'ın savcılıkta verdiği son ifade gözleri, anne Yüksel Güran'ın 28 Ağustos günü canlı yayında işaret ettiği ahıra çevirdi.

ANNE YÜKSEL GÜRAN, AHIR İÇİN NE DEMİŞTİ?

Yüksel Güran, Didem Arslan Yılmaz'ın Show TV'de yayınlanan programında, "Daha önce dile getirmedim" diyerek şunları söylemişti:

"Baktım Enes ahırın yanında. 'Dün gece köpek benim hindimi yemiş'... Enes'i çağırdım. 2 arkadaşı da oradaydı. Dedim 'Yazık günah', dile getirmedim, dedim 'Belki benden şey yapılır'..."

Annenin bu ifadelerinin ardından canlı yayına apar topar son verilmiş, ailenin jandarma tarafından ifadeye çağrıldığı bilgisi verilmişti. Kısa süre içinde de soruşturmaya yayın yasağı getirilmişti. Aile de bir daha 'ahır' detayından söz etmemişti.

AHIR, NEVZAT BAHTİYAR'IN SON İFADESİ İLE YENİDEN GÜNDEMDE

Gelinen noktada, 'itirafçı' Nevzat Bahtiyar'ın aracının 21 Ağustos günü saat 15.40-16.40 arasında, cesedin bulunduğu dere yatağında park edilmiş olduğuna dair görüntülerin ortaya çıktı. Bahtiyar da Narin'i kendisinin gömdüğünü 'itiraf' etti; son savcılık ifadesinde de sekiz yaşındaki çocuğun o ahırda öldürüldüğünü ileri sürdü.

'SALİM GÜRAN AHIRIN ORADAN SESLENDİ, CİNSEL İLİŞKİYE TANIKLIK ETMİŞ OLABİLİR'

Nevzat Bahtiyar'ın anlatımına göre tutuklu amca Salim Güran, cesedi gömmesi için kendisine ilk olarak ahırın olduğu yerden seslendi; "Seninle bir işim var hazırlan" dedi. Bahtiyar ifadesinde, Narin Güran'ın ahırda 'cinsel ilişkiye' şahit olmuş olabileceğini öne sürdü:

"Zaten Salim Güran'ın olay esnasında ilk beni tepeden çağırdığı nokta Arif Güran'ın ahır olarak kullandığı yerin yanıydı. O yüzde belirttiğim bu ahır bölgesinde böyle cinsel ilişki yaşanmış olabilir. Bu sırada da Kuran kursundan dönen Narin Güran'ın patika olan yolu kullanıp ikametine gitmesi üzerine direkt karşısında ikametin ahır olarak kullanılan bölümünde bir şey görmüş olabileceğini düşünüyorum."

Bu iddia, Narin'in evinin patikasına döndüğü ve kamerada en son görüldüğü saat 15.15'ten kısa süre sonra 'bir şeye' tanıklık etmiş olması gerektiği anlamına geliyor. Zira Bahtiyar'ın aracının saat 15:40'ta cesedi gömmek üzere dere yatağında olduğu biliniyor.

BAHTİYAR'IN İFADESİNDE, AHIR ÇEVRESİNDE SALİM GÜRAN'DAN BAŞKASI YOK

Ancak Bahtiyar ifadesinde, Salim Güran'ın kendisine seslendiği sırada ahır veya çevresinde herhangi başka birinin olup olmadığına dair bilgi vermiyor. Fakat ailenin daha önceden basına verdiği demeçlerde anne Yüksel Güran, Enes ve başka kişilerin o saatlerde evde olduğu belirtilmişti. Son olarak, Narin Güran'ın gözaltında olmayan tek abisi Baran Güran da, bunu teyit etti.

DIŞARIDAKİ AĞABEY BARAN: 16.30'A KADAR ERKEK KARDEŞİM, ANNEM, YENGEM EVDEYMİŞ

Aynı zamanda cenazenin teslim edildiği birinci derece yakını olan Baran Güran, Milliyet ile söyleşisinde Enes Güran'ı ve büyük amcaları Hacı Hüseyin Güran'ın 'ikinci eşi' Maşallah Güran'ı kast ederek, "Benim erkek kardeşim 16.30’a kadar evdeymiş ve annem yengemle birlikte evdeymiş" dedi.

'ENES EVİN ÇEVRESİNDE'

Baran Güran, şu ifadeleri kullandı:

"Anne ve amcasıyla ilgili gündeme getirilen iddialara dair de konuşan Güran, annesine iftira atıldığını öne sürerek, “Diyorlar ki ‘Amca ve anne arasında bir şey var ve bu durumu Narin gördü.’ Benim erkek kardeşim 16.30’a kadar evdeymiş ve annem yengemle birlikte evdeymiş. Annem buna nasıl cesaret etsin? O saatlerde kardeşim evde, diğer kardeşim Enes evin çevresinde. Böyle bir şeye kim cesaret eder? Böyle bir şey olmuş olsaydı anneme ilk tepkiyi ben verirdim, alıp kolundan tutar karakolun önüne atardım."

Bu çelişkiler, Nevzat Bahtiyar'ın "Narin burada öldürüldü" dediği ahır ve çevresinde o sırada Salim Güran'dan başka kimlerin bulunduğu sorusunu gündeme getirdi.

Editör: Selda Manduz