Politika

Müslüm Doğan CHP'ye katıldı

Eski Bakan Müslüm Doğan, CHP'ye katıldı. Doğan'a rozetini CHP lideri Özel taktı.

Abone Ol

Eski HDP Milletvekili ve eski Bakan Müslüm Doğan, CHP'ye katıldı.

Doğan'a rozetini Meclis Grup Toplantısı'nda, CHP lideri Özgür Özel taktı.

MÜSLÜM DOĞAN KİMDİR?

Müslüm Doğan 15 Ekim 1959 tarihinde Sivas'ın Divriği ilçesinin Karakuzulu köyünde doğdu. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi'nde şehir planlamacılığı alanında yüksek lisans eğitimi aldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda da şube müdürü ve daire başkan vekilli olarak çalıştı. Bunun yanında Divriği Derneği Başkanlığı, Türk Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası GYK Üyeliği ile Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Daha sonra siyasete atılarak Halkların Demokratik Partisi'nin kurulmasında büyük rol oynadı. 2015 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde de HDP'den İzmir milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi.

Kasım 2015'teki genel seçimleri öncesi kurulacak seçim hükümeti için dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu kendisine bakanlık teklifi etti. Ardından 27 Ağustos 2015 tarihinde Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan hükümette yer aldı. 22 Eylül 2015 tarihinde hükûmette yer alan diğer HDP'li bakan Ali Haydar Konca ile birlikte görevinden istifa etti.