Miss Turkey birincisi İdil Bilgen Bingöl'e atandı Miss Turkey birincisi İdil Bilgen Bingöl'e atandı

Muğla'da, freni patladığı belirtilen tur midibüsü park halindeki 3 araca çarptı. Kazada, 11 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybederken, 32 kişi yaralandı.

Olay, Ula ilçesi Akyaka Mahallesi girişinde meydana geldi. Mehmet D tarafından kullanılan yerli turistleri taşıyan 20 AIV 199 plakalı tur midibüsü park halindeki araçlara çarptıktan sonra bir evin bahçe duvarına çarparak durdu.

Bölgeye yapılan ihbar üzerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Sıkışan yaralılardan dördü Muğla Büyükşehir Belediyesi Akyaka İtfaiye İstasyonu ekiplerince kurtarıldı. Toplamda 32 yaralı sağlık ekiplerince çevre hastanelere götürüldü.

Kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin midibüsün altında kalarak hayatını kaybettiği tespit edildi.

Ula Belediye Başkanı Mehmet Caner açıklamasında, midibüsün Denizli'den Akyaka'ya geldiğini ve fren sorunu nedeniyle fırının önünde yan yatarak duvara çarptığını belirtti.

Kazada hayatını kaybeden 11 yaşındaki kız çocuğuna Allah'tan rahmet dileyerek ailesine sabır temennisinde bulundu. Caner ayrıca, durumu kritik olan üç yaralının olduğunu ve destek veren yetkililere teşekkür etti.

Kaza sonrasında bölgede jandarma ekiplerince inceleme başlatıldığı bilgisine yer verildi.

Muğla Valiliği de sosyal medya hesabından açıklama yaparak kazayla ilgili bilgi verdi. Yapılana açıklamada, Ula ilçesi Akyaka Mahallesinde seyir halinde olan yolcu otobüsünün karıştığı trafik kazasında ilk belirlemelere göre bir vatandaşın hayatını kaybettiği ve 32 vatandaşın da yaralandığı ifade edildi. Yaralananlar tedavi altına alınırken hayatını kaybeden kız çocuğuna Allah'tan rahmet dilendiği aktarıldı.

Editör: Selda Manduz