Onlarca motokurye, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un resmi araçla çarparak ölümüne sebep olduğu meslektaşları Yunus Emre Göçer için Çağlayan Adliyesi önünde toplanarak eylem yaptı.

Zincirlikuyu metrobüs köprüsünden hareket eden motokuryeler meslektaşları Yunus Emre Göçer için Çağlayan Adliyesi önünde toplandı.

Hopa saldırısı sonrası Yapı-Soy Beton projeden çekildi Hopa saldırısı sonrası Yapı-Soy Beton projeden çekildi

Onlarca meslektaşı, Göçer'in Somali Cumhurbaşkanın oğlu tarafından öldürülmesi, ardından Cumhurbaşkanın oğlunun serbest bırakılıp yurt dışına kaçmasını protesto etti.

whatsapp-image-2023-12-10-at-15-36-03

Zincirlikuyu’dan motorsikletleriyle hareket eden Göçer’in meslektaşları Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Hassan Sheikh Mohamud’in elini kolunu sallayarak ülkeden kaçmasını protesto eden kuryeler “Yunus için adalet” dedi.

'GÖZ GÖRE GÖRE SALDILAR KAÇMASINA İZİN VERDİLER'

Çağlayan Adliyesi önündeki basın açıklamasını Göçer’in avukatı İlyaz Çimen okudu. Çimen failin gerçeğe aykırı ifadesine rağmen serbest bırakıldığını anlatarak "Şüpheli salıverildiği anda yüzde yüz kusurlu olduğu zaten kolluk tarafından biliyordu. Bu olayda kaza tutanağını düzenleyen trafik polisleri mi, merhumun faili hakkında salıverilmesi kararı veren nöbetçi savcı mı, kusurun failde olduğunu tespit eden ve buna rağmen göz göre göre şüpheliyi salıveren kolluk görevlileri mi kusurlu? Şüphelinin kaçması göz göre göre engellenememiştir. Failin kaçması konusunda sorumlular hakkından idari ve adli soruşturma başlatılması adına buradan ihbarda bulunuyorum” dedi.

whatsapp-image-2023-12-10-at-15-36-02

'ÖLMEK İSTEMİYORUZ'

Daha sonra Göçer’in bir meslektaşı söz alarak, “Bugün Yunus için adalet için herkes burada. Biz artık ölmek istemiyoruz. Bizim de evimizde bekleyen bir ailemiz var. Ölmek istemiyoruz yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

'İKTİDAR SAHİPLERİ UNUTMASIN Kİ BU HALK YALNIZ DEĞİL'

Eyleme katılan CHP İl Başkanı Özgür Çelik, "Somali Cumhurbaşkanı'nın katil ve kaçak oğlunu, onuruyla yaşayıp iki çocuk büyüten vatan evladı Yunus Emre Göçer'e tercih edenlerin peşini bırakmayacağız.

Her bir adımı hukuksuzluk dolu bu rezalet, halktan kopuk zalimlerin zulmünden başka bir şey değildir. Bu zulüm akıllara, vicdanlara, halka, ama en kötüsü yalnız gördükleri Göçer ailesine yapılan zulümdür. İktidar sahipleri unutmasın ki bu halk yalnız değil, biz varız!" paylaşımında bulundu.

NE OLMUŞTU?

30 Kasım’da İstanbul’da gerçekleşen kazanın ardından Yunus Emre Göçer, hayati tehlike altında hastaneye kaldırılıp yoğun bakıma alınırken Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud, savcılığın karşısına bile çıkarılmadan karakoldan serbest bırakılmıştı.

Mohamed Hassan Sheikh Mohamud, 2 Aralık’ta tarifeli uçakla Türkiye’den elini kolunu sallayarak kaçmış, Yunus Emre Göçer ise 6 Aralık’ta ölmüştü.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: Selda Manduz