Sağlık

Miyop Nedir?

Miyop, yakınında bulunan nesneleri net bir şekilde görebildiğiniz, ancak uzaktaki nesneleri bulanık gördüğünüz yaygın bir görme kusurdur.

Abone Ol

Miyop, yakınında bulunan nesneleri net bir şekilde görebildiğiniz, ancak uzaktaki nesneleri bulanık gördüğünüz yaygın bir görme kusurdur.

Miyop göz kusuru olan kişilerde göz küresinin şekli, ışığın yanlış bir şekilde kırılmasına neden olarak görüntülerin retina yerine retina önünde odaklanmasına yol açar.

Miyop Nasıl Oluşur?

Miyopun kesin nedeni bilinmemekle birlikte, genetik ve çevresel faktörlerin bir kombinasyonunun sorumlu olduğu düşünülmektedir. Genetik faktörler, miyop riskini artırabilirken, çevresel faktörler, bu riski tetikleyebilir.

Miyop, genellikle çocukluk döneminde ortaya çıkar ve yaşla birlikte kötüleşebilir. Miyop, genellikle gözlük veya kontakt lenslerle tedavi edilebilir.

Miyop Belirtileri Nelerdir?

Miyopun en yaygın belirtisi, uzaktaki nesnelerin bulanık görünmesidir. Miyop olan kişiler, aşağıdaki belirtileri de yaşayabilirler:

-Okumak veya araba kullanmakta zorlanma

-Gözlerini kısmaya veya uzağa bakmaya çalışma

-Baş ağrısı

-Düzenli gözlük veya kontakt lens kullanma ihtiyacı

Miyop Nasıl Tedavi Edilir?

Miyop, genellikle gözlük veya kontakt lenslerle tedavi edilebilir. Gözlük veya kontakt lensler, ışığın retina üzerinde doğru bir şekilde odaklanmasına yardımcı olur.

Miyop, genellikle 20 yaşlarına kadar ilerler. Miyop ilerlemeye devam ederse, lazer veya katarakt cerrahisi gibi cerrahi tedaviler gerekebilir.

MİYOPTAN KORUNMA

Miyoptan tamamen korunmanın bir yolu yoktur, ancak aşağıdaki önlemler, miyop riskini azaltmaya yardımcı olabilir:

-Çocukken düzenli göz muayenesi yaptırın.

-Çocuklarınızın parlak ışıkta okuması veya bilgisayar kullanması durumunda mola vermesini sağlayın.

-Çocuklarınızın çok fazla televizyon izlemesini sınırlayın.

MİYOP İLE YAŞAMAK

Miyoplu olmak, günlük yaşamınızı etkilememelidir. Gözlük veya kontakt lenslerle, miyoplu insanlar uzaktaki nesneleri net bir şekilde görebilirler.