Milli İrade Platformu'nun öncülüğünde yeni yılın ilk günü düzenlenen 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' yürüyüşü için binlerce kişi Galata Köprüsü'nde buluştu.

Yürüyüşe sabah namazından sonra Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii, Yeni Camii ve Süleymaniye Camii'den kortejler hareket etti. Kortej, Galata Köprüsü'ne ulaşmak üzere tramvay yolu istikametinde yürüyüşe başladı.

Yürüyüşe, Filistin Büyükelçisi Fead Mustafa, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birçok bakan, milletvekili, ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

genis-haber-binlerce-kisi-sehitler-ve-filistin039e-destek-yuruyusunde-bulustu-8322-dhaphoto3

FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ: DİRENİŞE ZAFERİ KAZANANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ

Filistin Büyükelçisi Fead Mustafa, "Biz Filistinli olarak kaybettiğimiz insanlar için acı çekiyoruz. Her zaman din ve siyasi haklarımız ebedi şekilde kalacaktır. Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya olan sevgimiz hiçbir zaman kırılmayacaktır. Yavrularımızdan birisi İsrail'in işgalini bitirip Kudüs'ün camilerinde bayraklarımızı dalgalandıracaktır. Direnişe zaferi kazanana kadar devam edeceğiz. Netanyahu katili ve bütün çeteleri tarihin çöplüğüne gidecektir. Bütün Türk halkına bizim davamızda birleştiği için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

genis-haber-binlerce-kisi-sehitler-ve-filistin039e-destek-yuruyusunde-bulustu-8322-dhaphoto7

HÜDA-PAR: Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız HÜDA-PAR: Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız

BİLAL ERDOĞAN: BOYKOTA DEVAM EDECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUZ

Programda konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Bilal Erdoğan, "Bizler Amerika'nın arkasında durduğu Siyonist düzene karşı birliğimizi sağlayacağımıza söz veriyoruz. Boykota devam edeceğimize söz veriyoruz. Bu iş ateşkesle bitmeyecek. Filistin davası sürdüğü müddetçe, hayatımızda boykota yer açacağız, elimizden geleni yapacağız ki bu sermaye sahipleri ayaklarını denk alsınlar. En büyük silahımız duamızı kuşanıp aydınlığa çıkmak için dua edeceğimize söz veriyoruz. İnşallah bu mücadelemizi dualarımızla taçlandıracağız. Yeni yılın ilk gününün sabahında bu mübarek beldenin güzel insanları, camileri doldurup dualarını edip buraya toplanan güzel insanlar, buradan yolumuzu aydınlatan bütün kutlu şehitlerimize selam olsun" dedi.

Editör: Selda Manduz