Politika

MHP'li Bülbül'den Sinan Ateş'i soran Gergerlioğlu'na sözlü saldırı

Görüşmelerde Sinan Ateş suikastı ile ilgili konuşan DEM Parti vekili Ömer Faruk Gergerlioğlu MHP Grup Başkanvekili'nin sözlü saldırısına uğradı.

Abone Ol

TBMM Genel Kurulu’nda, çalışan emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL verilmesini de içeren torba yasa teklifi kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından emeklilerin banka hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

ÖCALAN VE SİNAN ATEŞ TARTIŞMALARI

Teklif üzerine yapılan konuşmalarda, İYİ Parti, DEM Parti ve MHP'li milletvekilleri arasında tartışma çıktı. İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uzun, DEM Partili vekilleri hedef alarak "Vatandan, Kuran'dan, imandan, bayraktan ve şahadetten bihaber olanların Gazi Meclisimizin bu kürsüsünden terörist başına methiyeler düzmeleri, terörist başına 'Sayın' demeleri, her bir metrekaresi şehit kanıyla sulanmış bu toprakların bir bölümüne 'Kürdistan' demeleridir. Bunu asla kabul etmiyoruz." dedi.

Uzun "Bu kürsüden terör ve yandaşlarını bir kez daha uyarıyoruz. Bu toprağın üstü de Türk'tür, altı da Türk'tür" diyerek vekilleri tehdit etti.

BEŞTAŞ: ONLARDAN İZİN ALARAK KONUŞMUYORUZ

DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Rıdvan Uz'a "Onlardan izin alıp burada konuşmuyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.

Beştaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in DEM Parti'yi hedef alarak "Gözümüzde meşruiyeti yoktur" sözlerini hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı:

"Birileri, özellikle kendini sözde 'muhalefet' olarak tanımlayan birileri siyasi hatlarında ciddi bir değişiklik yapıyor. Epeyce içleri çalkalanmış, çalkalanıyor ve devam ediyor. Bütün Türkiye'nin gözü önünde ve bizim üzerimizden bize saldırarak, sataşarak yoksul halk çocuklarının ölümü üzerinden onlar da ölümü kutsamaya başladı. Bugün Genel Başkanları da bize saldırmış. Onlardan izin alıp burada konuşmuyoruz" ifadelerini kullandı.

GERGERLİOĞLU: SİNAN ATEŞ İDDİANAMESİ ÇIKMIYOR

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da konuşmasında Sinan Ateş suikastı davasını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"30 Aralık 2022'de öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin, "Bu cinayetle ilgili bir adım atıldı mı, hayır. Daha iddianame bile ortaya çıkmadı. Neden çıkmıyor? Birtakım polislerin nezaretinde katiller getirilmiş, MHP'li isimler burada işe karışmış ve iddianame çıkmıyor."

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ'NDEN SÖZLÜ SALDIRI: ALÇAK

MHP Grup Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül, Gergerlioğlu'na sözlü saldırıda bulunarak karşılık verdi:

"MHP'nin adını bu şekilde alçak adamların ağzına biz dolandırtmayız. Kalkıp da 'MHP'liler karışmış' gibi bir hüküm cümlesini de aynen kendisine iade ediyoruz. Bunlar, MHP'nin hükmi şahsiyetini karalamaya, MHP'ye karşı anti propaganda, kara propaganda yapmaya yönelik faaliyetlerdir. Bu alçağa, o sözleri aynen iade ediyorum."

İYİ Partili milletvekilleri de Sinan Ateş cinayetine ilişkin konuşarak, olayın çözülmediğine dikkat çekti.