DEM Parti Mersin Milletvekilleri Ali Bozan ve Perihan Koca, AKP'li Akdeniz Belediyesi'nin ilçeye çok sayıda seçmen taşıdığı iddiasını gündeme getirmesi ile Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve belediyede görevli müdürlerin evlerinde çok sayıda seçmenin kayıtlı olduğunu açıklamasının ardından Mersin'de taşıma seçmen tartışması büyüyor.

DEM Parti, şüpheli bulduğu 60 adresteki 800 kişinin seçmenin kaydının iptal edilmesi için Akdeniz İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. Ancak İlçe Seçim Kurulu bunlardan 16’sını iptal etti, geriye kalan itirazlarla ilgili işlem yapmadı.

'EMNİYETE GÖRE BİR EVDE 110 KİŞİNİN OLMASI NORMAL'

Artı Gerçek’ten Abidin Yağmur’un haberine göre, DEM Partili Akdeniz Belediye Meclisi üyesi Avukat Özgür Çağlar başvurularının reddedilmesi sonrasında tepkisin, şöyle dile getirdi:

"Saha çalışmaları sonucunda belirlenen 60 adrese kayıtlı 800 kişinin hayalet seçmen olduğunu belirledik ve Akdeniz İlçe Seçim Kuruluna başvurduk. İlçe Seçim Kurulu Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğüne yazdı. Akdeniz İlçe Emniyet de 'yerinde tahkikat yaptık, bunlardan 16’sı usulsüz, geriye kalanlarda sorun yok' diye görüş belirtince itirazımız reddedildi. Yani Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğüne göre örneğin Hal Mahallesinde bir evde 110 kişi olması normal. İlçe Seçim Kurulu kararı kesindir ama biz tespitlerimizin arkasındayız. Şubat ayı belediye meclisi toplantısında da konuyu gündeme getireceğiz”

'Emek ve Özgürlük İttifakı'nını büyütülmesi kararı alındı 'Emek ve Özgürlük İttifakı'nını büyütülmesi kararı alındı

CHP'Lİ KIŞ: 'İDDİALAR VAHİM BOYUTTA'

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da partisinin Mersin genelinde 2 bin 792 usulsüz seçmen kaydıyla ilgili İl Seçim Kuruluna başvurulduğunu ancak itirazlarının reddedildiğini söyledi. Kış, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanının da adının karıştığı seçmen taşıma usulsüzlüğü iddialarının araştırılması için İçişleri Bakanlığına çağrıda bulundu. Kış, "Metruk binalara seçmen yerleştirildiği, yurttaşların evlerine habersizce yeni seçmen kaydedildiği tespit edilmiştir. Hayalî seçmenlerin AKP'li belediye başkanı ve bürokratlarından oluştuğu da iddia edilmektedir. Buradan İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya'yı göreve davet ediyorum. İddialar vahim boyuttadır. Bu organize ve usulsüz seçmen taşıma skandalı için gerekli soruşturma derhâl yapılmalıdır" diye konuştu.

AKP'Lİ KIRATLI: 'BİZ DE İTİRAZ ETTİK'

AKP de Akdeniz Belediyesi tarafından usulsüz seçmen kaydırıldığı iddialarıyla ilgili suskunluğunu bozdu.

AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı , TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "Seçim bölgem Mersin’de CHP’nin ve DEM Parti’nin gerek genel kurulda gerekse de sosyal medyalarda Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak’ı da hedef gösteren oy taşımayla ilgili açıklamaları oldu. Hani bir söz vardır ya yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış misali. DEM Parti’nin aday çıkarmayacağını açıkladığı ilçelerden, Akdeniz’e taşıdığını tespit ettiğimiz ve İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunduğumuz 5 bin 500 seçmeni Mersin’imizin ve tüm kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Editör: Selda Manduz