Beyrut'ta siber saldırı: İran'ın Lübnan Büyükelçisi dahil 1000'den fazla yaralı Beyrut'ta siber saldırı: İran'ın Lübnan Büyükelçisi dahil 1000'den fazla yaralı

Lübnan Komünist Partisi, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili açıklama yayımladı.

Açıklamada, Gazze’de devam eden katliamı ve Gazzelilerin göçe zorlanmasını durdurmak için dayanışmayı büyütme ve siyasi baskıyı artırma çağrısı yapıldı.

“ABD ve İngiltere liderliğindeki emperyalist ülkelerin hükümetleri, kendi halklarının ve yurtsever, komünist ve sol güçlerin isteklerinin tam tersine, Filistin halkına karşı yürütülen imha savaşına tereddütsüz destek vermektedir” denilen açıklamada, hiçbir Arap rejiminin de Gazze’de yaşanan soykırım savaşını durdurmak için harekete geçmemiş olması eleştirildi.

Bunların hiçbirinin ordusunu çatışmaya sokmaya cesaret edemediği belirtilen açıklamada, "Bunun yerine silah yığmakla ve olası iç çatışmalara hazırlanmakla ve silahlarını kendi halklarına karşı kullanmakla meşguller. Bazı ülkeler boş retoriklerle meşgul olurken, Filistin halkını yüzüstü bırakarak bu canice katliamla tek başlarına yüzleşmelerine neden oldular. Bu ülkeler, sınırları üzerinden insani yardım sağlama ya da büyükelçilerini sınır dışı ederek İsrail ile ilişkilerini kesme cesaretini dahi gösterememiştir” ifadeleri kullanıldı.

"EN ÖNEMLİ HEDEF DERHAL ATEŞKES SAĞLANMASI"

Açıklamada, bugünün en önemli hedefinin, devam eden katliamı ve Gazze halkının göçe zorlanmasını durdurmak için derhal ateşkes sağlanması olduğu vurgulandı.

“Bunu başarmak için bir yandan kahraman Filistin direnişinin direncini arttırmak, diğer yandan da başta İsrail devletini destekleyen ülkeler olmak üzere küresel çapta kamuoyu duyarlılığını ve siyasi baskıyı yoğunlaştırmak gerekmektedir” denildi.

"İŞGAL ENİNDE SONUNDA YOK OLACAKTIR"

“Lübnan Komünist Partisi, Gazze halkının kararlılığı ve eylemleri ile aldıkları küresel desteğe dayanarak, komünistler, solcular, yurtseverler ve baskıya karşı duranlar da dahil olmak üzere Lübnan halkına çağrısını yineler” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Bu hazırlık, İsrail’in Lübnan’a yönelik olası saldırılarını engellemeyi de kapsamalı ve başkent Beyrut’ta ve Lübnan genelinde dayanışma hareketlerini artırmayı da içermelidir. Lübnan’ın öncelikli çıkarı, Filistin halkının geri dönme ve başkenti Kudüs olmak üzere tarihi Filistin topraklarının tamamında kendi devletini kurma hakkını desteklemekte yatmaktadır.

Aynı zamanda Lübnan Komünist Partisi, uluslararası dayanışmayı ve başta komünist ve işçi hareketleri ve kurumları olmak üzere özgürlüğü savunan herkesi, tereddütsüz destekleri ve yükseltilmiş eylem çağrıları için selamlar. Zafer ezilenlerin yanındadır ve işgal eninde sonunda yok olacaktır.”

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz