Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor, gizli' Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor, gizli'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Türkiye'nin ülkesinden asker çekmesini istediğini ancak bunun normalleşme görüşmeleri için bir ön şart olmadığını söylemesinin ardından, Rusya'dan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türkiye'nin Suriye'den asker çekmeyi görüşmeye hazır olduğunu ama müzakerelerin ana parametrelerinde henüz uzlaşma sağlanmadığını" söyledi.

Russia Today kanalı ile "Doğu'ya Köprüler" belgeseli için bir söyleşi gerçekleştiren Lavrov, Suriye hükümeti açısından "ilişkilerde normalleşme için Suriye'deki Türk askerlerinin nihayetinde çekileceğine dair açık bir karar alınmasının şart olduğunu" söyledi. Türkiye'nin de çekilmeyi görüşmeye hazır olduğunu savunan Lavrov, şu ifadeleri kullandı:

"Türkler buna hazır ama ayrıntılı parametreler üzerinde henüz uzlaşma sağlanmadı. Sığınmacıların dönüşü, terör tehdidini bastırmak için gerekli önlemler -ki bu, Türk birliklerinin varlığını gereksiz hale getirecek- bunlar üzerinde konuşuyoruz. Tüm bunlar görüşmeler kapsamında."

Editör: Selda Manduz