Pazartesi günleri ekranlara gelen Kızıl Goncalar geçtiğimiz hafta yayınlanmadı. Kızıl Goncalar'ın yeni bölümü ise bugün yani 22 Ocak tarihinde saat 20.00'de başlayacak.

Tarikatların hedef göstermesinin ardından yaptırımlara maruz kalan ‘Kızıl Goncalar’ üç haftalık aranın ardından yeni bölümüyle bu akşam Fox TV’de ekranlara geliyor.

Başrollerini Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın paylaştığı, tarikatların kamusal alandaki gücüne mercek tutan dizi nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Fox TV’ye hem para hem de iki kez yayın durdurma cezası vermişti.

Ceza nedeniyle üçüncü bölüm yayınlanamamış, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İstanbul Vakıflar 1’nci Bölge Müdürlüğü de çekimler için verilen mekan izinlerini iptal etmişti. Dizinin seti Fatih’ten Beykoz Kundura Fabrikası’na taşınmıştı.

'Kızılcık Şerbeti'nin yeni sezon kadrosu belli oldu: 5 yeni oyuncu geliyor 'Kızılcık Şerbeti'nin yeni sezon kadrosu belli oldu: 5 yeni oyuncu geliyor

Yasak, başta sanat alanındaki emek ve meslek örgütleri olmak üzere çok sayıda yurttaşın tepkisini çekmiş ve sosyal medyada ‘sansüre hayır’ kampanyaları başlatılmıştı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise dizinin ‘Türk halkının milli ve manevi değerleriyle’ dalga geçtiğini öne sürerek, cezayı “Toplumsal ve kültürel değerlerimizi hiçe sayan, görmezden gelen yayınlara tahammülümüz yok” sözleriyle savunmuştu.

Yasak, Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Monde’da “Türkiye’de ‘Kızıl Goncalar’ savaşı” başlığıyla yer almıştı. Yazıda ‘hükümetin yılmaz destekçileri olan tarikatlara sert eleştiriler yönelten’ dizinin muhafazakar çevrelerde öfkeye neden olduğu belirtilmişti.

Editör: Selda Manduz