Polonez işçilerine sert polis müdahalesi: Bir işçinin kaburgaları, bir işçinin de kolu ve bacağı kırıldı Polonez işçilerine sert polis müdahalesi: Bir işçinin kaburgaları, bir işçinin de kolu ve bacağı kırıldı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yoksullaştırma ve güvencesizleştirmeye karşı "Emekten yana demokratik halk bütçesi istiyoruz" talebiyle Diyarbakır'da miting düzenliyor.

İstasyon Meydanındaki mitinge KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan, Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Sekreteri Fikret Ceylan katılıyor. Diyarbakır ve çevre illerden gelen yüzlerce kamu çalışanı "Biji berxwedana kedkara" (Yaşasın emekçilerin direnişi), "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları atıyor.

Artı Gerçek’ten Rojhat Abi’nin haberine göre, Mitinge, HEDEP, DBP TİP, ESP ve CHP Diyarbakır il örgütleri de destek veriyor.

İstasyon Meydanına, "Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe", "Savaşa değil barışa bütçe", "Jin Jiyan Azadi" (Kadın, yaşam, özgürlük) ve "Kayyum irade gaspıdır" pankartları asıldı.

Editör: Selda Manduz