Yıldıray Oğur, Narin cinayetiyle ilgili mektubu paylaştı: Tavşantepe köyü masum olabilir mi? Yıldıray Oğur, Narin cinayetiyle ilgili mektubu paylaştı: Tavşantepe köyü masum olabilir mi?

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan tarafından geri itildiği öne sürülen can salının kayalıklara çarpıp batmasıyla ölen 7 mültecinin cansız bedenine ulaşıldı.

Yüzerek Karaada'ya çıkan 18 ve bölgedeki balıkçıların da sudan çıkardığı 1 olmak üzere toplam 19 mülteci kurtarıldı. Kayıp olduğu tespit edilen 1 mülteci ise aranıyor.

Sahil güvenlik ekipleri, saat 10.47'de alınan, Çeşme Karaada üzerinde bir grup mültecinin olduğu, bölgedeki balıkçı teknesine 1 mültecinin denizden alındığı ve denizde başka mültecilerin olabileceği ihbarıyla harekete geçti. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 1 helikopter, 4 bot ve 1 dalış timiyle bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Ekipler 18'i Karaada'da, 1'i de bölgedeki balıkçı teknesinde olmak üzere 19 mülteciyi kurtardı. Mültecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Öte yandan bölgedeki arama kurtarma çalışmaları sırasında 7 mültecinin cansız bedenine ulaşıldı.

CAN SALIYLA GERİ İTİLDİLER İDDİASI

Kurtarılan mültecilerin, ilk ifadelerinde, Yunanistan tarafından Türkiye kara sularına yakın bir mevkide sürüklenmeye terk edildiklerini ve içinde bulundukları can salının kayalıklara çarpıp batmasıyla yüzerek Karaada üzerine çıktıklarını söyledi. Mülteciler, can salında toplam 27 mültecinin olduğunu da söyledi. Mültecilerin ifadelerinden kayıp olduğu anlaşılan 1 kişinin daha bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarını sürdüğü bildirildi.

Editör: Selda Manduz