İkramiye hakları için 17 Ekim’de tam gün iş bırakan İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZENERJİ işçilerinin bir günlük yevmiyeleri kesildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) iştiraki İZENERJİ AŞ’de çalışan Genel-İş İzmir 2 ve 9 No’lu Şube üyesi işçiler toplu sözleşmeden doğan ikramiye haklarının ödenmemesi üzerine 17 Ekim tarihinde 1 günlük iş bırakma, daha sonra yarım günlük iş bırakma eylemleri düzenledi.

Evrensel’den Eda Aktaş’ın haberine göre, Sendika yönetimi ve temsilciler de İzBB Egemenlik (başkanlık) binası önünde 5 gün boyunca gece gündüz nöbet eylemi yaptı.

Polonez işçilerine sert polis müdahalesi: Bir işçinin kaburgaları, bir işçinin de kolu ve bacağı kırıldı Polonez işçilerine sert polis müdahalesi: Bir işçinin kaburgaları, bir işçinin de kolu ve bacağı kırıldı

Belediye, ikramiye hakları için 17 Ekim’de tam gün iş bırakan İZENERJİ işçilerinin bir günlük yevmiyesini kesti.

Yevmiye kesintisine tepki gösteren işçiler, sendikanın aldığı karar doğrultusunda hareket ettiklerini ve yaptıkları eylemin yasal bir hak olduğunu söyledi.

"BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ"

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube işçilere gönderdiği mesajda, “Bu direniş işverenimizi ciddi rahatsız ettiği için eyleme katılan arkadaşlarımızın isimlerini alarak 1 günlük yevmiyelerin kesileceği yönünde çalışma başlatmıştır. Bu çalışmanın yapılmasındaki tek amaç yarınlarda yapılacak olan mücadelemizi kırmaya yönelik bir hamledir. Biz işçiler yıllardır yaşanabilir ücret ve insanca yaşamak için mücadele ederken, işverenin gözü yine işçinin üç kuruşluk maaşındadır. Bizler sendikal haklarımıza sahip çıkmak üzere, toplumun bir adım ötesinde bir bilinçle hareket etmeliyiz ve mücadelemizin sonuna kadar arkasında durmalıyız. Bu yapılanlara karşı işçinin elinde tek bir güç var; birlik ve beraberlik içerisinde örgütlü hareket etmektir. Yevmiyemizi kesen İzBB yetkililerini şiddetle kınıyoruz. Baskılar bizi yıldıramaz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Selda Manduz