CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada “Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım konuşan” diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na, Millet İttifakı bileşenlerinden biri olan İYİ Parti’den yanıt geldi.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Kılıçdaroğlu'na sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Öztürk, yaptığı paylaşımda "Sen Selo’ya selam söylemeye devam et, Sonra da sırtından hançerlendim diye sırf kurultay, koltuk uğruna utanmadan yalan söylemeye devam et, Sana değil Cumhurbaşkanlığı, CHP GB Apoleti bile fazlaymış…" ifadelerini kullandı.

Kemal Okuyan: CHP ve Kürt hareketi ile kopamayan Türkiye solu ile ilişkimizi kesiyoruz Kemal Okuyan: CHP ve Kürt hareketi ile kopamayan Türkiye solu ile ilişkimizi kesiyoruz

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Türkiye fiilen yarı açık cezaevine dönüştürülmüş durumdadır. Gazeteciler görevlerini yapamaz haldedirler. Bu kurultayımızda şu anda tutuklu olan Tolga Şardan'a, Can Atalay'a, Osman Kavala'ya, Selahattin Demirtaş'a, Tayfun Kahraman'a, Emine Mine Özerden'e, Yiğit Ali Ekmekçi'ye, Hakan Altınay'a ve Barış Pehlivan'a selam gönderiyoruz. Selam olsun size demokrasi kahramanları.

Beni üzen sırtımdaki yükler değil, hançerlerdi. Altı lider oturduk, bu tabloyu kısmen anlattım. Biz altı lider tarihin bize yüklediği sorumluluğun gereğini yapmak zorundaydık. Ülkeyi nasıl yöneteceğimizi oturduk konuştuk. Ortak mutabakat metni hazırladık. İş Cumhurbaşkanlığı adaylığının seçilmesine gelince hepinizin malumu olan masadan kalkmalar ve masaya dönmeler başladı. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Beni asıl üzen, sırtımdaki yük değildi, sırtımdaki hançerlerdi. Seçim bitti, kazanamadık. Daha nefes almadan değişim söylemleri başladı. Değişim söylemini dillendirenler uzun süre değişmeyenlerdi. Ama seçimden sonra ilk işim onları değiştirmek oldu.

Editör: Selda Manduz