İYİ Parti,  Müsavat Dervişoğlu'nun bugün grup toplantısında kürsüden attığı 'urgan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gönderildiğini açıkladı.

Dervişoğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında Bahçeli'nin Öcalan çağrısına tepki göstererek geçmişte Bahçeli'nin Recep Tayyip Erdoğan'a ip atıp "Ben asamadım, sen as" şeklindeki sözlerini hatırlattı, elinde tuttuğu idam ipini kürsüden fırlattı. Dervişoğlu, "Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ URGANI İSTEDİ

Dervişoğlu'nun partisinin grubunda attığı urgana ilişkin Bengü Türk Genel Yayın Yönetmeni Ünal Kaya, "MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti grubundan o ipi istedi ve Genel Merkez'deki makam odasına asacağı öğrenildi" dedi.

'ERZURUM'DA KAYBETTİĞİ İPİ BİZDE ARIYOR'

Gazeteciler, Bahçeli'nin idam ipini odasına asmak istemesi hatırlatılarak Dervişoğlu'na "İp nerde, verecek misiniz?" diye sordu. Müsavat Dervişoğlu, "Erzurum'da kaybettiği ipi bizde arıyor" yanıtını verdi.

Gazetecilerin, "Sizin attığınız ipi istiyor" demesi üzerine Dervişoğlu, "Bahçeli'nin anısına olunca sahip çıkan çok oldu, kim aldı biz de bilmiyoruz" dedi ve “Ben grup toplantısında çok önemli şeyler söyledim. Önce benim konuşmamı duvara assınlar. İpi de bulsam hakikaten gönderirim, 17-25 saatinin üzerine koysun” diyerek sözlerini sürdürdü.

URGAN BAHÇELİ'YE GÖNDERİLDİ

İYİ Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu'nun, bugünkü grup toplantısında kullandığı ip, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin isteği üzerine kendisine gönderilmiştir" denildi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli, geçen haftaki grup toplantısında PKK lideri Abdullah Öcalan'a yaptığı, "örgüte silah bırakma talimatı verip terörün bittiğini ilan etsin" çağrısını, bu haftaki grup toplantısında bir ileri aşamaya taşıdı. Bahçeli, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" dedi.

BAHÇELİ'NİN ÖCALAN ÇAĞRISI SONRASI KİM NE DEDİ?

Kürt sorununun çözümüne dair yapılan 'yeni süreç' tartışmaları sürerken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den PKK lideri Abdullah Öcalan için “Meclis’te DEM Parti grup toplantısında konuşsun" çağrısı geldi. Bahçeli, Öcalan'ın "örgütün lağvedildiğini" açıklaması karşılığında "umut hakkı" önerdi.

Bahçeli, Dervişoğlu'ndan fırlattığı urganı istedi: 'Odasına asacak' Bahçeli, Dervişoğlu'ndan fırlattığı urganı istedi: 'Odasına asacak'

Bahçeli'nin çağrısının ardından ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den “Kürtlere, Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum" açıklaması geldi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da "Ortadoğu ve Türkiye’de barışın muhatabı İmralı’da ağır tecrit altında bulunan Abdullah Öcalan’dır. Kürt sorunun çözüm yeri Meclis'tir. Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihî fırsat penceresinin, kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz” ifadesini kullandı.

Editör: Selda Manduz