Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü'nün Telegram hesabından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının, Gazze kentinin doğusundaki Tuffah Mahallesi'nde yerinden edilen Filistinlilerin barındığı "Ez-Zehra" ve "Abdulfettah Hamud" adlı iki okulu bombaladığı belirtildi. Bombardımanda aralarına çocukların da bulunduğu 15 Filistinlinin öldüğü aktarıldı.

Gazze kentindeki El-Ehli Baptist Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte iki okulun bombalanması sonrası hastaneye aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda ölü ve yaralı getirildi.

İSRAİL'E GÖRE 'HAMAS'IN SAKLANMA ALANLARI' VURULDU

Öte yandan İsrail ordusu da yaptığı yazılı açıklamayla Gazze'deki "Abdulfettah Hamud" ve "Ez-Zehra" okullarına saldırı düzenlediğini kabul etti. İsrail ordusu, söz konusu okulların Hamas tarafından "saklanma alanı" olarak kullanıldığını iddia etti.

Gazze'deki sağlık yetkilileri, İsrail ordusunun bugün bölge çapındaki saldırılarını hızlandırdığını da açıkladı. Buna göre, bugün Gazze çapında düzenlenen saldırılarda toplamda en az 40 kişi öldü.

Solingen'de bıçaklı saldırı: Zanlı teslim oldu Solingen'de bıçaklı saldırı: Zanlı teslim oldu

ÖLEN FİLİSTİNLİ SAYISI EN AZ 36 BİN 699 OLARAK AÇIKLANDI

Gazze'deki sağlık bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, İsrail'in dün düzenlediği saldırılarda 22 Filistinli öldü. Buna göre, 7 Ekim'den beri devam eden İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 36 bin 699'a yükseldi. Yaralıların sayısı ise 91 bin 722 olarak verildi.

Editör: Selda Manduz