Türkiye'de İsrail'le ticaret protestolarının yerel seçim sonuçlarına da yansıyan tırmanışı karşısında, Ankara'nın Gazze Savaşı'nın 186. gününde ihracat kısıtlamaları açıklamasına İsrail'den tepki geldi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Ankara'nın "Hamas'ı desteklemeyi seçtiği, ama bunun ekonomik bedelinin olduğu" iddiasında bulundu.

Türkiye'nin İsrail'e ihracatı kısıtlama kararıyla ticaret anlaşmalarını "tek taraflı ihlal ettiğini" söyleyen Katz, İsrail'in de Türkiye'den gelen ürünlere kendi ticari kısıtlamalarıyla karşılık vereceğini belirtti.

'TÜRKİYE HALKININ EKONOMİK ÇIKARLARINI FEDA ETTİ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hamas'ı desteklemek için bir kez daha Türkiye halkının ekonomik çıkarlarını feda ettiğini" dile getiren İsrail Dışişleri Bakanı, "Biz de aynı şekilde karşılık vereceğiz" dedi.

ERDOĞAN'IN 'ALLAH'A HAVALE ETME' SÖZÜNE TEPKİ VERMİŞTİ

Katz, 22 Mart'ta da X'te Erdoğan'ı etiketleyerek şu paylaşımı yapmıştı:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Benyamin Netanyahu'ya saldırısı ve Netanyahu'yu Allah'a havale etme tehdidi üzerine Türkiye'nin İsrail'deki Büyükelçi Yardımcısı'nın sert bir kınama görüşmesi için çağrılması ve Erdoğan'a net bir mesaj iletilmesi talimatı verdim: Bebek yakan, katil, tecavüzcü ve ceset parçalayan HAMAS'lı teröristleri destekleyen biri olarak Tanrı hakkında konuşabilecek en son kişi sizsiniz. HAMAS'lı barbar dostlarınızın yaşattığı vahşeti ve insanlığa karşı işlediği suçları destekleyenleri duyacak bir Tanrı yoktur. Recep Tayyip Erdoğan, susmalı ve utanmalısınız!"

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: Selda Manduz