Al Jazeera Arabic'in Gazze muhabiri Anas Şerif, İsrail buldozerlerinin Kemal Advan Hastanesi önünde Filistinlilerin sığındığı çadırların üstünden geçtiği iddiasını duyurdu.

'ÇADIRLARINI ÇİĞNEYİP İNSANLARI VAHŞİCE EZDİLER'

Şerif, şu paylaşımı yaptı:

“Dehşet verici bir katliam ve anlatılamaz sahneler. İsrail işgalinin Kemal Advan Hastanesi'nde yaptığı, vatandaşlara ve sağlık personeline karşı korkunç bir suçtur."

“Onlarca yerinden edilmiş, hasta ve yaralı insan diri diri gömüldü. İşgalci İsrail buldozerleri, yerinden edilmişlerin hastane bahçesindeki çadırlarını çiğnedi ve insanları vahşice ezdi.”

3 BİN FİLİSTİNLİ BARINIYOR

Al Jazeera'nın İngilizce sitesi haberi "İsrail buldozerleri, Gazze'deki hastanenin önünde hasta ve yaralı Filistinlileri eziyor" başlığıyla duyurdu.

8 gündür İsrail ordusunun kuşatması altında bulunan hastane arazisinde yaklaşık 3 bin Filistinlinin barındığı belirtildi.

Almanya İsrail'e silah ihracatlarını askıya aldı Almanya İsrail'e silah ihracatlarını askıya aldı

KUVÖZLERDEKİ 12 FİLİSTİNLİ BEBEK ÖLÜMÜN EŞİĞİNDE

Hamas'ın Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında İsrail güçlerinin "sağlık personeli de dahil olmak üzere erkekleri hastane avlusunda topladığı" belirtildi.

"12 Filistinli bebeğin hâlâ hastanedeki kuvözlerde mahsur kalmış durumda" olduğu uyarısı yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve Kızıl Haç'a, "hastanede bulunanların hayatlarını kurtarmak için derhal harekete geçme" çağrısında bulunuldu.

İsrail güçlerinin kasım ayı başında kuzeydeki Gazze Şehri'ndeki El Nasır Çocuk Hastanesini işgal edip personeli sürmesi üzerine teknolojik olarak taşınmalarına imkan bulunmadığından kuvözdeki 5 bebek geride bırakılmıştı. Çürümüş cesetleri, iki hafta sonra, BAE'den gazeteci Muhammad Beluşa'nın, geçici ateşkesi fırsat bilip hastaneyi ziyaret etmesiyle bulunmuştu.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: Selda Manduz