İş Bankası, 2019 - 2024 yılları arasında 1 milyon 222 bin 502 banka kartının dağıtımında gecikme olduğu, hatalı teslimat yapıldığı ve kartların kaybolduğu gerekçesiyle PTT 24 milyon 455 bin TL para cezası kesti.

'KAMUNUN YÜZ MİLYONLARCE TL ZARARA UĞRATILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'

Artı Gerçek’ten Sinan Şahin’e konuşan Haber Sen Genel Başkanı Mesut Balcan,"PTT'nin altyapısı uygun olmadığı için bu cezalar gelmeye devam edecektir. Burada dikkat edilmesi gereken konulardan biri bir bankadan bu kadar ceza kesilmişse, 2019-2024 yılları arasında PTT ile yapılan kötü sözleşmelerin bedeli acaba ne kadardır? Bankalarla yapılan sözleşmeleri görme imkânımız olmadığı için dağıtımın ne şekilde yapılacağı, geç teslim edilmesi halinde cezai şartın ne olacağı konularında defalarca yazı yazmamıza rağmen bilgi sahibi olmamız mümkün olmadı. PTT'nin, dolayısıyla kamunun bu şekilde yüz milyonlarca lira zarara uğratıldığını düşünüyoruz" dedi.

'CEZANIN DAĞITICILARA ÖDETİLMESİ ADİL DEĞİL'

Cezai sorumluluğun PTT tarafından posta dağıtıcılarına ödetilmek istendiğini söyleyen Balcan, "Banka personelinin görevinin dağıtıcı personele yaptırılması yasal olmadığı gibi, dağıtıcıların bu konuda yetkin olmadığı da açıktır. Birçok kart henüz dağıtıcı personele teslim edilmeden sevk aşamasında gecikmeye uğramakta, dağıtıcı personel gecikmeden dolayı bir kusuru olmadığı halde gecikme cezasını ödemek zorunda bırakılmaktadır. Bankalarla yapılan sözleşmelerdeki ağır cezai şartların ve personel eksikliği nedeniyle yaşanan sorunların bedelinin dağıtıcı personel tarafından ödenmesi adil bir uygulama değildir" diye konuştu.

İddia: 'İstinaftan yakın bir zamanda İmamoğlu'nun cezası çıkacak' İddia: 'İstinaftan yakın bir zamanda İmamoğlu'nun cezası çıkacak'

'SORUMLULAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMELİ'

Söz konusu cezalardan dolayı PTT'nin personel maaşlarında kesintiye gittiğini anlatan Balcan, binlerce dağıtıcının mağdur edildiğini vurguladı. Balcan, "PTT yönetimine sesleniyoruz; yapılan sözleşmelerin bedelini siz ödemelisiniz, emekçiler bunu ödemeyecektir. Zaten emekçilerin ödemesi kanuni de değildir. Devleti zarara uğratan sorumlu ve imzacılar hukuk önünde hesap vermelidir" dedi.

Editör: Selda Manduz