7 Ekim'den bu yana Gazze'de 900'den fazla Filistinli aile katledildi 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 900'den fazla Filistinli aile katledildi

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, temaslarda bulunmak üzere Beyrut'a geldi.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı, “İran'a ait bir uçak, içinde Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile birlikte Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı” bilgisini paylaştı. İsrail, dün akşam söz konusu havalimanının yakınlarında hava saldırıları düzenlemişti.

Lübnan'daki İran Büyükelçiliğine giderek son gelişmeler hakkında maslahatgüzarla görüşmeler yapan ve Lübnan'daki son gelişmeler hakkında bilgi alan Arakçi ve beraberindeki heyet, daha sonra Lübnan’ın geçici Başbakanı Necip Mikati ile görüştü.

Arakçi, burada yaptığı açıklamada, "Lübnan'ı ve bölgeyi siyonist işgal rejimine karşı desteklemek için tüm diplomatik imkanların kullanılmasının önemini" vurguladı.

Arakçi'nin Meclis Başkanı Nebih Berri ve bazı Lübnanlı yetkililerle de görüşmesi bekleniyor.

10 TONLUK İNSANİ YARDIM

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, Arakçi'ye iki milletvekili ve Kızılay Başkanı'nın da eşlik ettiğini bildirdi.

Bekayi, Arakçi’nin Beyrut ziyareti sırasında Lübnan’a 10 tonluk gıda ve ilaçtan oluşan insani yardımların da teslim edileceğini bildirdi.

İSRAİL TEHDİT ETMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Arakçi, İsrail'in geçen ay başlattığı geniş çaplı saldırıların ardından Lübnan'ı ziyaret eden ilk İranlı üst düzey yetkili oldu. El Cezire ziyareti “bir meydan okuma eylemi” olarak nitelendirdi.

Geçen hafta İsrail ordusu İran, Suriye ya da “düşman” olarak adlandırdığı ülkelere ait uçakların Beyrut’a gelmesi halinde bunları hedef almakla tehdit etmişti.

Editör: Selda Manduz