İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Ülkemizde, özellikle de büyükşehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek maalesef pek de mümkün değil" açıklamasını değerlendirdi.

İmamoğlu, "Hiç üstüme alınmadım. Sayın Akşener'in de bizi kastettiğini düşünmüyorum" dedi.

Akşener'in İYİ Parti Grup Toplantısı'nda, "Ülkemizde, özellikle de büyükşehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek maalesef pek de mümkün değil" sözlerine yanıt veren İmamoğlu, "Hiç üstüme alınmadım. Sayın Akşener'in de bizi kastettiğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Akşener'in büyükşehir belediye başkanlarına yönelik eleştirileri ve Muharrem İnce ile yaptığı görüşme hakkında açıklamalarda bulundu.

"İZMİR'İN ADI BİLE GEÇMEDİ"

Gazetecilerin Muharrem İnce görüşmesi ve İnce'nin İzmir veya Yalova adaylıklarının gündemde olup olmadığının sorması üzerine İmamoğlu, "Hiç öyle bir konu gündeme gelmedi. Konuşulabilirdi. Bilgi paylaşımı olabilirdi. Kod adı İzmir ise İzmir'in adı bile geçmedi" dedi.

İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun adaylığının sorulması üzerine ise "Daha gerçek sorulara cevap vermek istiyorum" yanıtını verdi.

İmamoğlu şunları söyledi:

"Ben İstanbul belediye başkanıyım. Partimde de önemli bir geçmişim var. Bu ve benzeri görüşmeleri sayın genel başkanımla istişare ederiz. Hem Sayın İnce ile görüşmemiz doğal. Bundan sonra görüşmelerimiz de mümkün.

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor, gizli' Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor, gizli'

"AKŞENER'İN BİZİ KASTETTİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Ben İstanbul ismini duymadım konuşmasında ben üstüme alınmadım. Belki başka bir şehri kastetmiştir. Genelleme yaparak bir tespitte bulunduğunu düşünüyorum. Hiç üstüme alınmadım. Biz Genel Başkan Meral Akşener ile birlikte İstanbul'da çok önemli metro hatlarını beraber açtık. Yine açarız.

Cumhuriyet Halk Partimize de ittifak ortağımız İYİ Parti'ye de çok gururlu bir beş yıl yaşattığımızı söyleyebilirim. Hiç üstüme alınmadım. Sayın Akşener'in de bizi kastettiğini düşünmüyorum. Sayın Akşener ile görüşmeler akşamdan sabaha kesilmez.

Genel İdare Kurulu, partinin karar alma mekanizmasıdır. Bu karara hepimiz saygı duyarız. Ama toplumsal tabandaki sesleri duymak, örgütlere olan yansımasını hissederek bir sorumluluk varsa tekrar görüşmek mümkündür.  Sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin birçok yerinde bu görüşmelerin yapıldığını duyuyorum.

İstanbul'da muazzam bir İstanbul İttifakı yapılmıştır. Bunu daha ileriye taşımak için kararlı bir Ekrem İmamoğlu var."

Editör: Selda Manduz