Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde kayyım kaymakam Burak Akeller'in, camide hutbeyi iki satır atlayarak okuyan imam M.K.'yi "Sen terörist misin" diyerek ve küfrederek mikrofonla darp ettiği iddia edilmişti.

İmam, rapor alarak şikayetçi olmuştu. Valilik soruşturma başlatırken, kaymakam kendini "Şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı" diye savunmuştu.

Sinan Ateş davası: Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi Sinan Ateş davası: Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

Amida Haber'in haberine göre, kaymakam ve imam tartışması devam ederken Kulp'ta aşiretler de konuya ilişkin olarak karşı karşıya geldi.

AKP İlçe Başkanı Abdulselam Toprak’ın kardeşi M. Toprak ile imam yakınları arasında tartışma çıktı. Yaşanan gerginlik üzerine her iki ailenin mensupları ilçede toplanmaya başladı. Aşiret üyelerinin karşı karşıya gelmemesi için giriş ve çıkışlar tutuldu. İlçede üst düzey güvenlik önlemleri alındı.

İddiaya göre, imam yakınları ile AKP İlçe Başkanının yakınları arasında yaşanan tartışmanın İlçe Kaymakamı Burak Akeller’e yapılacak destek açıklaması neden oldu. Dün sabah bir grup, Kaymakamlık önünde destek açıklaması yapmak istedi. Ancak AKP'li milletvekillerinin bu duruma itiraz etmesi üzerine açıklamaya az sayıda kişi katıldı. İki aile arasında yaşanan kavganın bu açıklamadan kaynaklandığı belirtildi.

Editör: Selda Manduz