DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı’nın mesai bitimine beş dakika kala yaptığı itiraz üzerine geri alındığını açıkladı.

Van İl Seçim Kurulu mazbatayı seçimi kaybeden AKP Van adayı Abdulahat Arvas’a verdi.

Eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Abdullah Zeydan'ın kesinleşen "memnu hakların iadesi" kararının kaldırılmasında izlenen yolun “hukuk dışı” olduğunu söyledi.

Cihaner, “Abdullah Zeydan'ın kesinleşen "memnu hakların iadesi" kararının kaldırılmasında izlenen yol hukuk dışıdır. Ancak daha vahimi bu sürecin seçim öncesinde sinsice yürütülerek siyasi bir pusu kurulmasıdır. Utanç verici seçmen taşıma olayı ile birlikte yerel seçimlere ve seçmen iradesine ağır bir darbe vurulmuştur. Bu yöntem memnu haklarını alarak seçilen milletvekillerinin, belediye başkanlarının ve devlet memurlarının hukuki güvenliğini de ortadan kaldıracak bir yolu açacaktır” dedi.

YSK ve yurttaşlara çağrı yapan Cihaner, “YSK'nın ve tüm siyasi partilerin bu siyasi gasp olayına engel olması gerekir. Başta AKP'li siyasilerin ve AKP'ye oy veren yurttaşların bu uygulamaya karşı çıkmaları, sandıkta açık ara kaybettikleri belediye başkanlığının ayak oyunları ile elde edilmesi utancını reddetmeleri gerekir” ifadelerini kullandı.

Editör: Selda Manduz