Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor, gizli' Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor, gizli'

31 Mart yerel seçimlerine giderken, birçok kentte seçmen kaydırmalar ortaya çıkıyor.  Son olarak 2019 yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) bin 514 oy ile kazandığı Iğdır'da 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerin ardından 2 bin 193 kişinin ikameti taşındı. Kişilerin kaydedildiği iki yerin ise emniyet binaları olduğu ortaya çıktı.

14 Mayıs'ta yapılan Genel Seçimlerde Iğdır'da seçmen sayısı 66 bin 183 iken, 7 ayda bu sayı 75 bin 522 oldu.

SIFIR SEÇMEN BİNE ÇIKTI!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, son 7 ayda ciddi artış gösteren seçmen sayısına dikkat çekerek, 2 bin 193 seçmenin Konak ve Pir Sultan mahallelerinde iki haneye toplam kaydedildiğini aktardı.

İktidarın yerel yönetim seçimleri öncesi hileye başvurduğunu dile getiren Hun, 14 Mayıs seçimlerinde 5 seçmen olan Pir Sultan Mahallesi 831’nci sokakta bulunan Iğdır Emniyet Müdürlüğü’nde, şimdi bin 450 seçmenin olduğunu, yine Konak Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi’nde bulunan askeri üs bölge olarak kullanılan binada sıfır seçmen varken, şimdi 743 seçmen kaydının olduğuna dikkat çekti. Aralık ilçesinde 14 Mayıs Genel Seçimlerde 13 bin seçmen olduğunu aktaran Hun, buraya da 932 seçmen kaydı yapıldığını söyledi. Hun, ayrıca taşınan seçmenlerin yaş grubunun da 23-30 arasında olduğunu kaydetti.

İKİ KATI SEÇMEN TAŞINDI

AKP’nin taşımayla seçimleri kazanma telaşına girdiğini dile getiren Hun, taşımalı seçmenlerin büyük çoğunluğunun da askeri personel olduğunu söyledi. Hun, “2019 seçimlerde bin 500 oyla belediyeyi kazanmıştık, AKP şimdi iki katı kadar seçmen taşıdı. Halkın iradesini ipotek altına almak istiyor. Bu uygulama kayyum yönetiminde farksız değildir” dedi.

MÜCAVİR ALAN DEĞİŞİKLİĞİ

İktidarın seçmen taşımanın yanı sıra kentin 3 mahallesinde mücavir alan değişikliği yöntemine başvurduğunu belirten Hun, "Topçular ve Cumhuriyet mahallesinde ikamet eden herhangi bir vatandaşın ikameti, en yakın köye taşınmış. AKP iktidarı mahallelerde bulunan DEM Partili seçmenlerin oylarını köylere kaydırıyor. Köylerde bulunan AKP'li seçmenleri ise merkez mahallelere taşıyor. Burada hane hane çalışılmış bir mühendislik örneğiyle karşı karşıyayız. AKP iktidarı kamu zoruyla, asker polis desteğiyle burada halkın iradesine ipotek uyguluyor. DEM Parti olarak elimizde bütün veriler var. Partimizin Hukuk Komisyonu, İlçe Seçim Kurulu’na; Genel Merkezimiz Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazlarda bulunuyor. Bütün bu hukuksuzluklara karşı her hakkımızı kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: Selda Manduz