Filistin topraklarında faaliyet gösteren Ma'an haber ajansı, Hamas'ın politbüro şefi İsmail Haniye'nin de aralarında bulunduğu üst düzey Hamas yetkililerinin Türkiye'ye geldiğini ileri sürdü.

Haberde, heyetin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşeceği iddia edildi.

İsrail gazeteleri İsrail Hayom ve Haaretz de haberi Maan ajansına dayandırarak duyurdu.

Görüşmenin, Haniye'nin kısa süre önce İran'a yaptığı ziyaretle ilgili olduğu ileri sürüldü.

Hamas lideri Tahran'da, ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yanı sıra üst düzey İranlı yetkililerle bir araya gelmişti.

Demirtaş, 'kettle'ını DEM Parti'ye hediye etti Demirtaş, 'kettle'ını DEM Parti'ye hediye etti

Haniye'nin Lübnan'ı da ziyaret etmeyi planladığı ileri sürülüyor.

Haniye Erdoğan'la son olarak iki hafta önce telefonda görüşmüştü.

Erdoğan, partisi AKP'nin 25 Ekim'deki Meclis Grup Toplantısı'nda 7 Ekim'den bu yana İsrail'e karşı en sert açıklamasını yapmış, "Ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin çünkü Batı'nın sana borcu çok. Ama Türkiye'nin sana borcu yok. Batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını korumaya çalışan bir kurtuluş ve mücahitler grubudur" demişti.

Erdoğan İsrail'e planlanan ziyaretini iptal ettiğini de açıklarken, Ankara'nın Tel Aviv'le enerji işbirliğini askıya aldığı da iddia edilmişti.

İSRAİL'DEN SERT TEPKİ GELMİŞTİ

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat ise X hesabından yaptığı açıklamada, bu sözlerini reddettiklerini söyleyerek, "Hamas, bebekleri, çocukları, kadınları, yaşlıları vahşice ve kasıtlı olarak katleden, sivilleri rehin alan, kendi halkını canlı kalkan olarak kullanan, IŞİD'den daha beter alçak bir terör örgütüdür. Türkiye Cumhurbaşkanının terör örgütünü savunma girişimi ve kışkırtıcı sözleri bile tüm dünyanın gördüğü vahşeti ve kesin gerçeği değiştirmeyecektir: Hamas eşittir IŞİD" demişti.

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar da, "Erdoğan terörü destekliyor" ithamında bulunup Türkiye ile ilişkileri gözden geçirme çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: Selda Manduz