Dünya

Husilerden kaçırılan gemi ile ilgili açıklama

Husilerin iktidarda olduğu Sana hükümetinin silahlı kuvvetlerinden kaçırılan gemi ile ilgili açıklama geldi.

Abone Ol

İsrail'le ait olduğu iddia edilen Galaxy Leader kargo gemisini kaçıran Husiler yaşanan olay ile ilgili açıklama yayınladılar.

Açıklamada olay ile ilgili ; "Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin deniz kuvvetleri, Yüce Allah'ın yardımıyla Kızıldeniz'de askeri bir operasyon gerçekleştirdi ve bunun sonucunda bir İsrail gemisine el konularak Yemen kıyılarına götürüldü. Yemen silahlı kuvvetleri, gemi mürettebatıyla İslam dinimizin öğretileri ve değerleri doğrultusunda ilgilenmektedir." denildi.

Ayrıca eylemlerin devamı vurgusu yapılan açıklamada ; "Yemen silahlı kuvvetleri, İsrail düşmanına ait olan veya onunla uğraşan tüm gemilere, silahlı kuvvetler için meşru bir hedef haline gelecekleri uyarısını yineliyor.

Vatandaşları Kızıldeniz'de çalışan tüm ülkeleri, İsrail gemileri veya İsraillilerin sahip olduğu gemilerle herhangi bir iş veya faaliyetten kaçınmaya çağırıyor."  çağrısında bulunuldu.

Eylemin amacının Gazze olduğu söylenilen açıklamada "Yemen silahlı kuvvetleri, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar, Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinli kardeşlerimize yönelik şu ana kadar devam eden menfur suçlar sona erinceye kadar İsrail düşmanına karşı askeri operasyonlara devam edeceklerini teyit ediyor. Bölgenin ve uluslararası koridorların güvenlik ve istikrarını tehdit eden her kim olursa olsun Siyonist varlık ve toplumdur.Uluslararası toplum, bölgenin güvenlik ve istikrarından ve çatışmaların büyümemesinden kaygı duyuyorsa, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığını durdurması gerekir. Silahlı kuvvetlerin operasyonları, daha önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi, yalnızca İsrail devletine ait gemileri ve İsraillilerin sahip olduğu gemileri tehdit etmektedir." denildi.