Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i katleden Ogün Samast’ın adını değiştirmek için mahkemeye verdiği dilekçede yer alan detaylar ortaya çıktı.

Samast’ın ismini 'Ali Eren Karadeniz' olarak değiştirmek istediği bildirildi.

Samast’ın Akçaabat Adliyesi’nde verdiği dilekçede yer alan detaylara göre isim değişikliği gerekçesi olarak “Çocuk yaşta vahim bir olaya karıştım. Bundan dolayı toplum içinde zorluklar yaşıyorum. Rahat edemiyorum, unutulmak istiyorum” ifadeleri gösterildi.

EREN BÜLBÜL’E GÖNDERME Mİ YAPIYOR?

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre, ‘unutulmak’ istediğini söyleyen Ogün Samast’ın verdiği dilekçe ismini ‘Ali Eren’ olarak değiştirmek istemesi dikkat çekti.

Günler sonra ortaya çıkan videoda Narin'in Annesinden dikkat çeken sözler: 'Bir köşeye atın, kızım biliyor...' Günler sonra ortaya çıkan videoda Narin'in Annesinden dikkat çeken sözler: 'Bir köşeye atın, kızım biliyor...'

Samast’ın ikinci isim olarak ‘Eren’i seçmesi, PKK ile emniyet güçleri arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül’e gönderme olarak değerlendirildi.

KOŞULLU SALIVERİLMİŞTİ

Agos Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i 19 Ocak 2007'de gazete binasının önünde düzenlediği silahlı saldırıda öldüren Ogün Samast, şubat ayında nakledildiği Bolu F Tipi cezaevinden koşullu salıverilme kapsamında tahliye edildi.

Birçok gazeteci ve siyasetçi bu haktan yararlanamazken, Dink'in katili Samast'ın tahliye edilmiş olması kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

Editör: Selda Manduz