Yargıtay 3. Ceza Dairesi, TİP Hatay Milletvekili seçilen Gezi Parkı davası tutuklusu Can Atalay hakkında ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Can Atalay'ın daha önceden mahkumiyet kararını onayan daire önceki kararının doğru olduğunu öne sürerek AYM'nin ihlal kararına uyulmamasına hükmetti.

Atalay'ın milletvekilliğinin de düşürülmesi için TBMM'ye bildirimde bulundu. Yargıtay'ın toplumda infial yaratan bu kararına siyasi partilerden tepkiler geliyor.

BEŞTAŞ KOBANE DAVASI'NA BENZETTİ: SUÇ İŞLEYENLER ŞİKAYETÇİ

HEDEP Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesini isteyen ve ihlal kararını imzalayan AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan Yargıtay 3. Ceza Dairesi kararını Kobanê Davası'nda yaşanan duruma benzeterek şu değerlendirmeyi yaptı:

Artık çöküşe giden yolun sonuna gelindiğinin işareti!

Ne demek? Yargıtay, AYM üyeleri ‘istenen’ kararı vermedi diye, mahkemeye şikayet ediyor!

Anayasanın 153. maddesine göre hakkında suç duyurusunda bulunulması gereken, Anayasa Mahkemesi üyeleri değil bu kararı veren Yargıtay üyeleridir.

Suç işleyenler şikayetçi, müştekiler şikayet edilen…Kobane davası tam da böyle.

Bu durumda Yargıtay üyeleri görevlerinde kalırlarsa yargı darbesi süreklilik kazanır.

Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı

KILIÇDAROĞLU: SARAYIN YARGIÇLARI ANAYASA'YI TANIMAZ HALE GELDİ

7. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden "Bunlar yargıç müsveddesi bile olamazlar diyerek şu tepkiyi gösterdi:

"Ülkemizde anayasayı sadece Saray ihlal etmiyor, artık Sarayın yargıçları da anayasayı tanımaz hale geldi. Bu kararı ancak, yasaya uymayan, hukukun üstünlüğüne inanmayan ve vicdan sahibi olmayanlar alabilir. Bunlar yargıç müsveddesi bile olamazlar. Meslek onurunu koruyan, hukukun üstünlüğünü savunan ve vicdanını dinleyen AYM üyeleri tutuklanırsa şaşırmayacağım!

Ayrıca… Yargıtay üyeleri önce, hiçbir kararın altında imzası olmayan bir kişiyi, Anayasa Mahkemesi üyesi yapmalarının utancını temizlesinler."

Editör: Selda Manduz