Politika

HEDEP İstanbul İl Örgütü 2’nci Olağanüstü Kongresi başladı

HEDEP İstanbul İl Örgütünün 2’nci Olağanüstü Kongresi, Küçükçekmece'de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde toplandı.

Abone Ol

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İstanbul İl Örgütü, 2’nci Olağanüstü Kongresi'ni gerçekleştiriyor.

Küçükçekmece'de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde toplanan kongrede HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın da konuşma yapması bekleniyor.

“Kazanmak için yeniden İstanbul” sloganıyla toplanan kongreye gelenler iki kez polis aramasından geçerek salona girebildi. Arama noktalarında sarı, kırmızı ve yeşil renklerin olduğu şal û şepikler ile aynı renklerdeki iplere polis el koyarken, kongreye katılanların yanlarında getirdiği kitaplar da polisin kontrolünden sonra geri verildi.

Kongreye Barış Anneleri, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel ve İl Başkanı Sema Barbaros ile çeşitli siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de kongreye bir süre katıldı.

Kongrede açılışın ardından divan seçimi yapılacak. HEDEP İl Eş Başkanları ve HDP İl Eş Başkanların konuşmalarından sonra Tülay Hatimoğulları'nın konuşma yapması bekleniyor.