CHP'nin, 6 Şubat depreminde büyük bir yıkım yaşayan Hatay'da belediye başkan adayı olarak yeninden Lütfü Savaş'ı açıklaması tepkileri beraberinde getirmişti.

Depremdeki yıkımın da hatırlatıldığı ve Savaş'ın 'kazanabilecek bir aday olmadığı' yönündeki tartışmalar tepkiler eşliğinde sürerken yeni bir iddia gündeme geldi.

Flash Haber'de “Bi Konuşalım” programına katılan gazeteci Çağdaş Bayraktar Hatay Barosu Eski Başkanı Avukat Cihat Açıkalın'ın adaylığına ilişkin bir kulis bilgisi paylaşmıştı.

Bu kulise göre, Açıkalın Hatay Belediye Başkanlığına adaylığını açıklamaya hazırlanıyor.

“Bi Konuşalım” sunucusu gazeteci Berna Can, iddialar sonrası Açıkalın'la görüştüğünü bildirdi.

'SİZ HATAY'DAN VAZGEÇSENİZ DE BEN GEÇMEYECEĞİM'

Görüşmeden, Açıkalın'ın söylediklerine dair şunları paylaştı:

"Hatay'da anket yapmaya ve heyet göndermeye gerek bile yoktu. Kırsalda Lütfü Bey'in oy aldığına ilişkin ifade doğru değil.

Kırsalda alınan oy 13.000 kendi ilçesi Yayladağı'nda alınan oy 2.000. Köyünde aldığı oy kırk dolayısıyla bir mahallede alınabilecek oy kadar toplam 4 ilçede Yayladağı, Kırıkhan, Reyhanlı, Hassa ilçelerinde artış gözlemlenen 13.000 rakamı çok abartılacak bir rakam değil. Belirtmeliyiz ki 28 Mayıs seçimlerinde TİP ve Yeşil-Sol Parti'ye giden oy 108.000

Hatay bir şekilde kaybedilecekse aday değiştirdiğimiz için kaybettik demek istemediler. Siz Hatay'dan vazgeçseniz de ben geçmeyeceğim"

'BEN BUNA HATAY İTTİFAKI DİYORUM'

Gazeteci Can'ın "Aday gösterildiğiniz taktirde diğer sol partilerin sizi destekleyip aday çıkarmayacakları doğru mu '' sorusuna Açıkalın "Doğru; bunu bana ifade ettiler" dediğini aktardı.

HÜDA-PAR: Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız HÜDA-PAR: Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız

Açıkalın, şunları söyledi: "Sol bir partiden de aday olabilirim, bir başka partiden de. Ben buna Hatay İttifakı diyorum. Onlar Hatay'dan vazgeçseler de ben vazgeçmeyeceğim. Görüşmeler sonucunda adaylığımı açıklamaya hazırlanıyorum."

Kaynak: Kısa Dalga

Editör: Selda Manduz