Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Cumartesi günü Lübnan'da Şehitler Haftası  yaptığı açıklamada bulundu. 

Hizbullah lideri, "İsrail işgalinin suçlarının amacı, insanları vazgeçmeye ve topraklarından, tutsaklarından, kutsallarından ve tüm Filistin'den vazgeçmeye itmektir." dedi. 

Nasrallah,  İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve suçları aracılığıyla "Lübnan'a bir mesaj gönderdiğinin" vurgusunu yaptı.

Nasrallah, İsrail'in bir hata daha yaptığını ve geçmişinden henüz ders alamadığını söyledi. "Amacına ulaşamayacak; Deir Yasin dahil tarih boyunca yaptığı katliamlar onun başarısızlığının kanıtıdır."dedi.

Lübnan'daki patlamaların ardından İsrailli güvenlik yetkilileri "acil toplantıya" çağrıldı Lübnan'daki patlamaların ardından İsrailli güvenlik yetkilileri "acil toplantıya" çağrıldı

Hizbullah şefi, "Düşman, gerçek, acımasız yüzünü göstermek de dahil olmak üzere herşeyi denedi" diye ekledi. "İşgal, gözünü diktiği normalleşme çabalarına büyük darbeler indirdi. Halklarımızın normalleşmeye karşı duruşu artık daha da sağlamlaşacaktır."vurgusu  yaptı.

Nasrallah, kamuoyundaki, özellikle de ABD ve Avrupa dahil olmak üzere Batı kamuoyundaki değişimin "büyük önem taşıdığını" belirterek, İsrail'in Arap Dünyası dışındaki cephelerde de prestij kayıpları olduğunun altını çizdi.

İsrail'in bugün zaman açısından ciddi bir baskı altında olduğunu, müttefiklerinin birer birer İsrail'i terk ettiğini ve bugün "ABD ve İngiliz rejimleri dışında hiçbir destekçisinin kalmadığını" vurguladı.

Nasrallah,"Bu savaşı ABD yönetiyor ve bu konudaki her kararı veriyor ve azami baskı altında olmalılar [...] Bu saldırganlığı durdurabilecek taraf, onu yönlendiren taraftır ve o da ABD'dir" dedi. 

Hasan Nasrallah, Filistin halkının, 57 ülkeyi bir araya getiren İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan gerekenin asgarisini yapmasını ve İsrail işgaline karşı tavır almasını talep ettiğini söyledi.

"Filistin halkı, Riyad'da yapılan zirvenin, saldırganlığa son vermesi için ABD'ye baskı yapmayı başaracağını umuyor" dedi.

 Nasrallah, "Filistin halkı, Riyad'daki zirvenin yardımların ve yaralı sivillerin taşınması için insani bir koridor açmayı başaracağını umuyor." dedi.

Açıklama, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) bölgede artan gerilimleri ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığını ele almayı amaçlayan acil toplantısı sırasında gerçekleşti.

Nasrallah, "Direniş savaşçıları, İsrail'in beceriksizliğini kanıtlayan acı verici psikolojik duruma rağmen yüksek bir moralle savaşıyor." diye vurguladı.

"İsrail işgali bugün hâlâ zafer kazandığı veya Direniş savaşçılarının kırıldığı ve mağlup edildiği bir açıyı gösteremiyor" dedi.

Yemen silahlı kuvvetlerinin saldırılarını öven Nasrallah, "Yemen füzesi ve İsrail alanlarındaki drone saldırıları, müdahalelerine bakılmaksızın önemli yankılara sahip." dedi. "Filistin'i destekleyen Yemen Silahlı Kuvvetleri son derece önemlidir, çünkü bu bir hem motivasyon hemde askeri açıdan bir kırılma yaratıyor." vurgusu yaptı.

Editör: Selda Manduz